Foto: kragujevac.rs

Reprezentativac Srbije i osvajač brojnih medalja u triatlonu, Marko Pavlović iz Kragujevca, dobio jE otkaz u Sportskom privrednom društvu (SPD) Radnički. Portal Pressek piše da se u obrazloženju otkaza navodi da je zloupotrebio bolovanje, dok Pavlović smatra da mu je otkaz uručen iz političkih razloga.

PROČITAJTE JOŠ

Poznati kragujevački sportista i dugogodišnji sportski radnik Marko Pavlović, nedavno je pristupio Stranci slobode i pravde (SSP) i na konferencijama za novinare najavio otkrivanje detalja u vezi sa funkcionisanjem gradskog sporta.

Pavlović je u kragujevačkom SSP-u izabran za predsednik Resornog odbora za sport, a samo dve nedelje posle konferencije na kojoj je ukazao na ‘‘loše stanje u gradskom sportu‘‘ u petak mu je uručen otkaz u SPD ‘‘Radnički‘‘ gde je bio zaposlen.

Pavlović je za portal Pressek izjavio da će tužiti SPD i rekao da je ‘‘sve urađeno protivpravno i iz političkih motiva‘‘.

SPD je u saopštenju naveo da je kršenje Zakona o radu i Pravilnika preduzeća osnov za prestanak radnog odnosa svakog zaposlenog koji se ogluši o pravila. Direktor tog preduzeća Bratislav Uraković, rekao je za Danas da je Marko Pavlović ‘‘zloupotrebio pravo na odsustvo zbog privremene sprečenosti za rad‘‘, te da je krajem meseca u to vreme bio u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, kao član delegacije Srpskog triatlon saveza.

Foto: SSP

Marko Pavlović u SPD ‘‘Radniički‘‘ bio zaposlen kao referent za saradnju sa klubovima i drugim učesnicima u sportu, a pre toga bio je direktor Sportskog centra ‘‘Park‘‘.

Pavlović ima impresivnu sportsku biografiju, a u Kragujevac i Srbiju, doneo brojne medalje sa međunarodnih takmičenja u triatlonu i paratriatlonu. Nosilac je nacionalnog priznanja Republike Srbije, tri puta je proglašavan za ‘Zaslužnog sportistu godine‘‘ u Kragujevcu (2013,2014, 2015.). Dobitnik je i najvećeg gradskog priznanja ‘‘Djurđevdanska nagrada‘‘ za oblast sporta 2012. godine, kao i viteške titule ‘‘Nosilac Bogojavljenskog krsta‘‘ 2006.

Za reprezentaciju Srbije osvojio je zlatnu medalju na evropskom prvenstvu u triatlonu (Španija, 2011. god.), srebrnu medalju na evropskom prvenstvu u triatlonu (Izrael, 2012. god.), srebrnu medalju na svetskom prvenstvu (Novi Zeland, 2012. god.), brojne nacionalne nagrade u planinskom biciklizmu, visinskim skokovima u vodu i triatlonu.

SSP: Ovo je politički revanšizam

Otkaz koji je danas uručen sportisti i predsedniku Resornog odbora SSP-a za sport osudila je ta stranka i u svom saopštenju navela da je otkaz ‘‘pravno neutemeljen‘‘ te da će pokrenuti postupak zbog ovog nezakonitog čina.

‘’Nakon samo dve održane konferencije za novinare i Pavlovićeve najave otkrivanja detalja koji se tiču diskutabilnog funkcionisanja sporta u našem gradu, proradio je strah. Pritisak i politički revanšizam koji su nad Pavlovićem sprovodili gradski većnik za sport Predrag Stevović i direktor SPD Radnički Bratislav Uraković, danas su kulminirali otkaznim pečatom. Otkaz ugovora o radu uručen mu je bez opomene, što je bila obaveza. Zbog toga ćemo pokrenuti postupak, jer je ovo nezakonito i neosnovano postupanje prema Pavloviću‘‘ naveli su u SSP-u.

BONUS VIDEO Vuletić: BIA je naredila da Partizan dovede Smiljanića

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare