Foto: EPA-EFE/ROMAN RIOS

Mark Markes, osmostruki svetski šampion u motociklizmu, otkrio je razlog zbog čega je napustio kvalifikacije u subotnjoj trci u Herezu.

Vozač Repsol Honde je, kao što je poznato, prošle nedelje doživeo prelom nadlaktice, samo dva dana kasnije je operisan, a u četvrtak je dobio dozvolu da se ovog vikenda nađe na stazi.

PROČITAJTE JOŠ:

Propustio je prve treninge, vozio je samo u subotu, a u kvalifikacijama se povukao u boks posle samo jednog odvezenog kruga. Onda je odlučio da ipak ne startuje u drugoj trci sezone, što je iznenadilo mnoge.

„Pratio sam svoj instinkt, hteo sam da razumem svoje telo i budem iskren prema sebi i drugima. To sam i uradio. U ponedeljak bih rekao da je nemoguće da vozim, ali posle operacije sam bio dobro, mogao sam da uradim nekoliko skleklova, da obučem kombinezon i sednem na motor. Razgovarao sam sa ljudima iz tima, oni su mislili drugačije, hteli su da me sačuvaju, ali smo se dogovorili da pokušam i budem iskren“, rekao je Markes.

Zahvalio se doktoru Čarteu na svemu što je učinio, ali smatra da je ovo bila najbolja odluka.

„Ruka mi je prilično otekla, gubio sam snagu u krivinama u kojima to nisam očekivao. Vratio sam se u boks, rekao sam timu šta se dešava i poručio da ako bude isto u prvom delu kvalifikacija ili slično – odustaću. Nisam to očekivao to jer ako sam došao ovde, to je da bih vozio, ali hvala Hondi i doktorima što su mi dali priliku. Mirno ću spavati, pokušao sam, ali nisam uspeo“, dodao je Markes.

On je rekao da mu je želja da se spremi za trku u Brnu, u Češkoj.

„Glavni cilj mi je da se oporavim što pre i pokušam da vozim. Znam da u Brnu neću biti na 100 odsto, a na ‘Red Bul ringu’ ko zna. Drugi cilj je titula, i dalje ima mnogo trka, ovo je trkanje i svašta može da se desi. Tu sam jer ne odustajem i nikad neću, ukoliko imam šansu“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar