Foto: EPA-EFE/ERIK S. LESSER

Veoma loše vesti u timu Honde.

Španski motociklista Mark Markez moraće i treći put da prođe operaciju nadlaktice, objavio je njegov tim Repsol Honda.

PROČITAJTE JOŠ:

Markez će na operaciju u Mejo klinici u Ročesteru, a iz Honde poručuju da je proteklih meseci osećao mnogo poteškoća koja su ga ograničavala da vozi na najvišem nivou.

Od prošle slične operacije ima tek 18 meseci, ali značajnih unapređenja nije bilo.

Šestotruki šampion Moto GP će u Sjedinjene Države 31. maja, a za njega će se brinuti doktor Hoakin Sančez Sotelo.

„Nažalost, moram da napravim pauzu u sezoni 2022. koja će me na duže vreme odvojiti od takmičenja. Posle svih ovih meseci intenzivnog rada sa medicinskim timom u Madridu, moje fizičko stanje se popravilo dotle da ne osećam nelagodu u desnoj ruci i da mogu da se takmičim, ali i dalje ima ograničenja koja mi ne dozvoljavaju da vozim motor kako treba i da postižem ciljeve koje sam pred sebe postavljao“, naveo je Markez za klupski sajt.

Ovo je veliki udarac i za njega i za ekipu, pošto četvrti put mora na operaciju, a treći put niz vodu pušta sezonu. Ovog puta posle samo sedam trka.

Markez je dominirao MotoGP svetom od 2013. do 2019. godine, kada je uzeo šest titula, a prethodne dve su pripale Đoanu Miru i Fabiju Kvartararu.

Trke Moto GP možete pratiti na kanalu Sport Klub uz SBB ili ukoliko niste korisnik SBB interneta putem EON aplikacije uz EON pakete koji su dostupni preko bilo kog interneta u Srbiji za 799 dinara mesečno, bez ugovorne obaveze (PROMO)

BONUS VIDEO: Strašne scene na stazi Muđelo – težak udes Sasakija

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare