Foto: Kajakaški savez Srbije

Marija Dostanić, srpska kajakašica osvojila je srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu za juniore i mlađe seniore u Portugaliji.

PROČITAJTE JOŠ

Ona je uspeh ostvarila u disciplini jednosed na 500 metara.

Zlato je pripalo evropskoj prvakinji Alidi Gažo iz Mađarske dok je bronzu osvojila Dankinja Frederike Matisen,

„Prezadovoljna sam kako sam odveslala trku jer sam i pre starta i na samom startu bila jako fokusirana. Veoma sam ponosna na sebe jer sam posle mnogo vremena uspela da uđem u tu svoju trku i da pokažem koliko vredim. Od samog starta pa do kraja trke sam bila maksimalno fokusirana i nisam gledala sa strane. Tek kad sa prošla kroz cilj i kada sam videla selektora da mi maše i Miloša fizioterapeuta, onda sam bila svesna da sam druga. Trka je bila izvanredna i presrećna sam što sam uspela da dođem do srebra“, rekla je Marija posle dodele medalja.

Mariju na šampionatu u Portugalu očekuje takmičenje u još dve discipline.

“Trenirala sam i radila sam naporno. Sutra me čekaju i dvosed i četverac gde idemo da uzmemo još dve medalje“, dodala je svetska vicešampionka.

Bojan Zdelar zauzeo je četvrto mesto u jednosedu na 1000 metara, pošto je trku izveslao za 3 minuta i 34.39 sekundi. Zlato je pripalo Nemcu Martinu Hileru (3:32.01), srebro Torbjornu Rasku iz Danske (3:33.49), dok se bronzom okitio Vladislav Kravec iz Belorusije (3:34.23), koji je od Bojana bio brži za samo 16 stotinki.

Junior Veljko Dovragović šampionat u Portugalu u jednosedu na 1000 metara završio je petom mestu B finalu, što mu je donelo 14. poziciju u ukupnom plasmanu. Dovragović je B finale izveslao za 3:43.46, a do kraja takmičenja u Montemor O Velju očekuje ga još i takmičenje u jednosedu na 500 metara. Kvalifikacije u toj disciplini, Veljko vesla u nedelju poslepodne.

Olivera Mihajlović šampionat sveta u jednosedu na 1000 metara završila je na osmom mestu vremenom od 4 minuta i 6.25 sekundi. Zlato je osvojila Emeše Kohalmi iz Mađarske (3:56.92), ispred Aneške Paloudove iz Češke (4:00.64) i Mariane Petrusove iz Slovačke (4:01.43).

Juniorka Dina Bacelj u istoj disciplini finale je završila na devetom mestu u vremenu 4 minuta i 24.38 sekundi. Zlato je pripalo Mađarici Ani Maro (4:02.38), srebro Bjnki Sidovoj iz Slovačke (4:06.26), a bronza Nemici Mari Alendorf (4:09.87).

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare