Foto: Printscreen/Probudi se/NovaS

Dušan Mandić, vaterpolista Srbije i član najtrofejnijeg svetskog kluba - Pro Reka, uključio se putem video poziva u jutarnji program "Probudi se" na televiziji Nova S.

Levoruki bombarder koji je s „delfinima“ osvojio sve što se osvojiti može nalazi se s porodicom u Italiji, pričao je o stanju na Apeninima zbog pandemije koronavirusa, kao i o planovima s Pro Rekom, dok je imperativ ono što očekuje Srbiju naredne godine, a to su Olimpijske igre u Tokiju.

PROČITAJTE JOŠ

„Situacija je bolja nego što je bila u regiji Ligurija gde se nalazim s porodiom. Ta regija je manđe pogođena u odnosu na neke druge. Što se Pro Reka tiče, treniramo na otvorenom bazenu i tako će biti cele godine. Čudno zvuči, ali dobri su uslovi, imamo zaštitu od vetra koja je postavljena, voda je topla i to je najbitnije“, bile su uvodne Dušanove reči.

Usledilo je pitanje vezano za reprezentaciju, kakve obaveze očekuju Savićeve „delfine“?

„Samo da se još kratko zadržim na Reku, imamo Ligu šampiona koja se prvi put igra turnirski. Posle imamo turnir u Rimu sredino, decembra, a nakon toga slede pripreme s reprezentacijom, Uvertira za Svetsku ligu koja nas očekuje od 8. do 10. januara. Malo je samo čudno, jer smo mi ispali od Španije u četvrtfinalu još u martu, pa sada igdemo da igramo bukvalno prijateljsku utakmicu, jer se borimo od petog do osmog mesta. Ali, nije nam to bio prioritet, nama su Olimpijske igre na prvom mestu“, ističe Mandić.

Osvrnuo se trofejni vaterpolista i na činjenicu da su „delfini“ konstantno razdvojeni.

„Svako okupljanje nama znači jer smo se najmanje od svih drugih sportova mi okupljali zbog pandemije. Imamo plan koji je napravljen i koji kreće od decembra. Imaćemo posle okupljanje i u februaru, ali je zaista pretenciozno govoriti sada o tome jer se svakim danom nešto menja. Mi se pripremamo i nadamo kao da će biti Olimpijskih igara u Tokiju, selektor je napravio plan“, završio je Dušan Mandić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar