VK Novi Beograd
VK Novi Beograd; Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Dva dana vaterpolo spektakla na bazenu „11. april“ okončana su velikim trijumfom Novog Beograda na Fajnal-foru Jadranske lige.

Novobeograđani su stigli do prvog trofeja od osnivanja kluba i to apsolutno zasluženo.

PROČITAJTE JOŠ

Bili su prvoplasirani tim na kraju ligaškog dela regionalnog takmičenja sa 10 pobeda, jednim remijem i samo jednim porazom, da bi potom u polufinalu savladali Radnički 12:8, pa u finalu i splitski Jadran sa 14:11.

Novi Beograd se tako Kragujevčanima revanširao za poraz u finalu Kupa Srbije, a Splićani su savladani i treći put ove sezone iz isto toliko mečeva.

Igor Milanović, trener Novog Beograda, objasnio je zbog čega je toliko zahvalan.

„Presrećan sam što mi je Bog dao priliku da budem deo ove ekipe“, uzbuđeno je pričao Milanović.

Objasnio je zašto je bilo teško osvojiti trofej.

Igor Milanović, Foto: Vk Novi Beograd

„Želim da se zahvalim upravi koja nam je obezbedila sjajne uslove. Direktor kluba Đorđe Pejčić i sportski direktor Slobodan Soro bili su svaki dan sa nama. Hvala i mojim pomoćnicima Aci Bakiću i Đorđu Filipoviću koji su mi mnogo pomogli, a na kraju, kao dezert, zahvaljujem svojim igračima. Ovo nije bilo lako osvojiti. Ne želim da pričam o povredama i problemima koje smo imali. Od srca čestitam momcima koji su sve ovo izneli“, konstatovao je Milanović.

Duško Pijetlović proglašen je za najboljeg igrača turnira. Sjajni centar je u finalu postigao dva gola i još jednom dokazao svoju klasu:

„Činjenica je da smo mi kvalitetnija ekipa od Jadrana, ali svako finale nosi određenu težinu i odgovornost. Najbitnije je da smo mi drugu utakmicu zaredom odbranu odigrali kako treba što nam daje neku sigurnost za budućnost, jer nam tek slede ozbiljni dueli u Ligi šampiona i u plej-ofu Superlige Srbije. U domaćem prvenstvu će sigurno biti velika tenzija, igraće se na tri dobijene utakmice i biće mnogo veći napor. Drago mi je što je klub osvojio prvi trofej u istoriji i što sam deo tog tima. Čestitam momcima na velikom uspehu i nadam se da će ovaj Novi Beograd osvojiti još mnogo trofeja u budućnosti“, konstatovao je Pijetlović.

Kapiten tima, Dušan Mandić bio je presrećan zbog osvajanja šampionske titule.

„Prezadovoljni smo ovim trofejom. Ovo je prvi klupski pehar tako da smo se upisali u istoriju. Ovaj uspeh je delo i Vladimira Vujasinovića i Dejana Jovovića, kao i Igora Milanovića. Ovo nam je trebalo, imali smo kiks u Кupu, tako da smo se sad afirmisali kako treba. Proslavićemo ovaj istorijski uspeh kako dolikuje“, zaključio je Mandić.

BONUS VIDEO Mandić: Imamo tim koji može da osvoji Ligu šampiona

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar