Podeli
Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Božidar Maljković, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije, rekao je da su sportisti finansirani od strane te organizacije osvojili veliki broj medalja tokom prethodne godine.

“Suštinu rada OKS čine sportski programi, a među njima je svakako najvažniji Olimpijski program ‘Tokio 2020’. U prethodnoj godini, kroz ovaj program finansirano je 103 sportista iz 15 individualnih sportskih grana, odnosno osam ekipa iz četiri timska sporta. Kao rezultat ovakvog pristupa, kao rezultat rada u protekloj godini u olimpijskim disciplinama osvojene su četiri medalje na svetskim prvenstvima, 17 medalja na evropskim, a na drugim Evropskim igrama u Minsku osvojeno je šest medalja”, rekao je Maljković na video sednici Skupštine OKS.

PROČITAJTE JOŠ

Skupština je usvojila izveštaj o radu, finansijski i izveštaj Nadzornog odbora za 2019. godinu, kao i plan za 2020.

Maljković je istakao važnost postojanja sponzorskog pula, bez čije pomoći ne bi bila moguća realizacija mnogobrojnih projekata.

Dodao je da svi kapaciteti kojima OKS raspolaže bili do sada stavljeni u funkciju sportista i podržavanja njihovih programa u ostvarivanju ciljeva.

“Ciljevi su podizanje sportskog rezultata sa akcentom na postavljanje vrhunskih plasmana u Tokiju naredne godine, kvalifikovanje što većeg broja sportista za Igre i stabilno finansiranje programa identifikovanih olimpijskih nada za Pariz 2024. godine”, dodao je Maljković.

On je naveo da programi olimpijskog obrazovanja važan deo delovanja OKS.

“Olimpizam kao platforma propagira kreiranje boljeg sveta kao mesta za život celog čovečanstva. Čista i plemenitija ideja od Olimpizma ne postoji i zato u teškim vremenima u kojima su vrednosti poljuljane i kompromitovane, želimo da Olimpijski komitet Srbije u ovoj godini još više proširi dijapazon aktivnosti Olimpijskog obrazovanja u celoj Srbiji, čemu u prilog govori veliki broj projekata koje organizujemo u domenu Olimpijskog obrazovanja”, rekao je Maljković.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar