Foto: EPA-EFE/Jose Mendez

Maks Ferstapen, holandski vozač Formule 1 i njen novi šampion, kaže da odnosi sa Luisom Hamiltonom nisu uvek idealni.

Nije ni čudo, tim pre što su se njih dvojica u nedavno završenoj sezoni nadmetala za titulu šampiona.

PROČITAJTE JOŠ:

U poslednju trku u Abu Dabiju ušli su izjednačeni sa po 369,5 bodova, a onda je Ferstapen usled kontroverznih odluka organizatora, uspeo u poslednjem krugu da prestigne Hamiltona i osvoji titulu.

„Mi smo se gledali u oči i nismo mnogo govorili, ali zaista cenimo našu borbu. Ponekad se zaista jesmo mrzeli, ali to je u redu. To je takmičarski duh koji obojica imamo. Luis je neverovatan vozač“, rekao je Ferstapen za BBC.

Osvrnuo se i na sporni momenat zbog kog su mnogi Hamiltonovi navijači osporavaju titulu Holanđanina i zbog čega se Mercedes bunio.

„Osvojili smo titulu na stazi. Ljudi kažu da smo imali sreće. Apsolutno, za našu pobedu zaslužna je bila i sreća. Međutim, mi tokom čitave sezone često nismo imali sreće – da nije bilo tako, šampionska trka bi bila gotova znatno ranije, čak i uz dominaciju koju je Mercedes uspostavio u finišu prvenstva. Mislim da je ponekad lepo imati i malo sreće u životu“, objasnio je Ferstapen.

Njemu je značio potez Britanca koji je posle svega prišao i čestitao mu. Inače, Hamilton je u svojoj rodnoj zemlji proglašen vitezom, mada u Abu Dabiju nije uspeo da obori rekord Mihaela Šumahera po broju titula.

BONUS VIDEO: Sudar Hamiltona i Ferstapena na početku trke u Abu Dabiju

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar