Holandski vozač Maks Ferstapen nije mogao da sakrije sreću zbog pobede u poslednjoj trci sezone u Abu Dabiju i posle osvojene titule u Formuli 1.

Ferstapen je u poslednjem, 58. krugu pretekao Luisa Hamiltona, nakon čudnih odluka organizatora trke da se vozačima, posle udesa Nikolasa Latifija, isprva ne dozvoli trkanje, a onda da trkanje bude dopušteno u poslednjem krugu.

PROČITAJTE JOŠ:

To je Maks iskoristio da se približi Hamiltonu, pretekne ga na novim pneumaticima i osvoji titulu u najneizvesnijem šampionatu.

„Neverovatno je. Pokušavao sam tokom cele trke, borio se i dobio priliku u poslednjem krugu. I dalje osećam grčeve u nogama, ludilo. Ne znam šta da kažem. Ovi momci iz mog tima i svi kod kuće su zaslužili, mnogo ih volim i uživao sam radeći sa njima od 2016. ali ove godine je neviđeno“, rekao je Ferstapen Džensonu Batonu posle trke.

Iz Maksovog tima su rekli deset krugova pre kraja, da će mu biti potrebno čudo da bi pobedio Hamiltona, koji je u tom trenutku dominirao.

Gledajte Formulu 1 uz SBB i EON pakete

Trke Formule 1 mogu da gledaju svi SBB korisnici, na EON, TotalTV i D3 platformama, a mogu da se prate i ako niste SBB korisnik, u EON paketima van SBB mreže. Dakle, preko bilo kog interneta (PROMO)

„Konačno i malo sreće za mene. Ludo“, dodao je Ferstapen koji je potom pohvalio i svog timskog kolegu Serhija Pereza.

Poručio je i da bi voleo da se na ovaj način nastavi i u dolazećim godinama.

„Svom timu, ma znaju da ih volim i da ovo možemo da radimo i u narednih deset, 15 godina. Nema potrebe da se nešto menja, hteo bih da ostanem sa njima do kraja života. Toliko sam srećan. Kristijan i Helmut Mark su znali još 2016. da je cilj da osvojimo šampionat i uspeli smo“, objasnio je Ferstapen.

BONUS VIDEO: Sudar Hamiltona i Ferstapena posle kog je Luis presekao krivinu i izbio na prvo mesto

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar