Maks Ferstapen, Foto: EPA-EFE/KOEN VAN WEEL

Holandski vozač Maks Ferstapen pobedio je na trci za Veliku nagradu Holandije na stazi Zantfort u nedelju popodne.

PROČITAJTE JOŠ:

On je završio ispred Luisa Hamiltona i ostvario 17. pobedu u karijeri, a sedmu ove sezone na 13 trka, pa je preuzeo i prvo mesto u generalnom plasmanu u kom je za tri boda kaskao za Britancem.

Opravdao je pol poziciju osvojenu u kvalifikacijama, Mercedes je timskim radom Hamiltona i Valterija Botasa probao da ga poremeti, ali nije uspeo.

Zato je Botas završio na trećem mestu i kompletirao je podijum trke koja se vozila prvi put posle 36 godina.

Poslednja Velika nagrada Holandije bila je vožena još kada su Niki Lauda, Alan Prost i Ajrton Sena bili u moto-sportu.

Četvrti je bio Gasli, peti Lekler, šesti Alonso, sedmi Sainc, osmi Perez, deveti Okon, a deseti Lando Noris.

Ferstapen je bez mnogo poteškoća uspevao da čuva prvo mesto. Hamilton je uspevao da mu priđe kad je bio na promeni pneumatika, Botas ga je zbog toga pretekao u jednom momentu.

Gledajte Formulu 1 na SBB i EON platformi

Trke „najbržeg cirkusa sveta“ ekskluzivno su dostupne za sve SBB korisnike, na EON, TotalTV i D3 platformama. Možete ih pratiti i ukoliko niste SBB korisnik, u EON paketima van SBB mreže! (PROMO)

Međutim, stvari su se tokom trke iznivelisale, jer je Maks bio na novim pneumaticima. Uz to, Hamilton je završio u gužvi kada je izašao iz pit-stopa i pošto je Ferstapen to uradio brže, bilo je dovoljno za trijumf kasnije.

Treba izdvojiti i neobičan slučaj koji je zadesio Danijela Rikarda. Njemu je curilo ulje od rane faze trke, ali ju je ipak završio, dok se Botas u jednom momentu oglušio o timsku naredbu da ne vozi najbrže krugove trke zbog dodatnog boda za Hamiltona do kog je Britanac došao na kraju.

Interesantno je i to da su samo trojica vodećih vozača završila trku u istom krugu, dok su svi ostali bili daleko iza. Podsećamo, Ferstapen sada u generalnom plasmanu ima 224,5 bodova, tri više nego Hamilton.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar