Majk Tajson
Majk Tajson; Foto: JC Olivera / Getty images / Profimedia

Majk Tajson nije samo jedan od najboljih boksera svih vremena, već i jedan od najboljih marketing stručnjaka u sportu. Uglavnom je to bio negativan publicitet, ali nikada nije izašao iz fokusa javnosti. Sada kada je otvorio dušu deluje da mu se sve smučilo.

Čelični Majk je u karijeri upisao 50 pobeda od čega čak 44 nokautom i pomerio je granice boksa.

PROČITAJTE JOŠ

Ipak, sa vremena na vreme se desi da se potpuno otvori i govori o stvarima o kojima ranije nismo slušali da razmišlja.

Ima 56 godina i sada mu je i život dobio novu perspektivu. U svom podkastu „Hotboxin’ with Mike Tyson“ ugostio je terapueta Šona Mekfarlanda koji je izvukao iz boksera neka tmurna razmišljanja.

„Svi ćemo, naravno, jednog dana umreti. U zadnje vrijeme često pogledam u ogledalo i vidim neke mrlje na licu koje pre nisam vidio. Kažem sam sebi da sam blizu kraja, da ću vrlo skoro umreti“, poručio je u izuzetno mračnom tonu legendarni Tajson.

Jedan od najboljih boksera svih vremena pojasnio i kako je došao do „prosvetljenja“, kako je shvatio da je sve zaista relativno.

„J*** novac. Ništa mi ne znači. Uvek kažem ljudima koji misle da će ih novac usrećiti kako je to laž. Kad imaš para, ne možeš da očekuješ da te neko voli. Kako će ti netko iskreno priznati ljubav kada imaš 500 milijardi dolara?“

Zatim je nastavio da objašnjava na šta konkretno misli.

„On vam samo daje lažan osećaj sigurnosti. Misliš da ti ništa ne može da ti se dogodi. Ne veruješ da banke mogu da propadnu. Veruješ da si nepobediv kad imaš puno novaca, ali sve je to laž. Zato uvek kažem kako je to iluzija“, zaključio je jedan od najpoznatijih sportista svih vremena.

BONUS VIDEO Majk Tajson u carstvu marihuane

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare