Foto: Tammy Ljungblad/The Kansas City Star via AP

Šampion NFL lige, ekipa Kanzas Siti Čifsa plasirala se u finale Američke fudbalske konferencije pošto je prošle noći u konferencijskom polufinalu pobedila Klivlend Braunse sa 22:17.

Čifsi su stigli do pobede iako su od treće četvrtine igrali bez kvoterbeka Patrika Mahomsa koji je prilikom jednog trčanja doživeo potres mozga. Ipak, odbrana Čifsa i Čed Heni održali su prednost do kraja meča i nade za novi plasman u Superboul.

PROČITAJTE JOŠ

Pre izlaska sa terena, Mahoms je bacio 255 jadri i tačdaun pas, a istrčao je i 14 jardi za tačdaun. Heni je meč završio sa 66 bačenih jardi, uz jedan intersepšn.

Čifsi su se treću godinu zaredom plasirali u finale AFC, a sledeće nedelje će igrati protiv Bafalo Bilsa koji su pobedili Baltimor sa 17:3.

U finalu Nacionale konferencije igraće Tampa Bej Bakanirsi i Grin Bej Pekersi, odnosno 43-godišnji Tom Brejdi protiv Araona Rodžersa.

Bakanirsi su prošle noći slavili protiv Nju Orleans Sejnts sa 30:20, dok su Pekersi ranije bili bolji od Los Andjeles Remsa sa 32:18.

Brejdi je bacio dva tačdauna, prvi za vođstvo 10:6, a drugi za izjednačenje u trećoj deonici 20:20, a sam se pobrinuo za postizanje trećeg nakon što je Dru Bris, u možda poslednjoj utakmici u karijeri, bacio presečenu loptu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar