Foto: Tanjug/AP Photo/Reed Hoffmann

Kanzas Siti Čifsi pobedili su Bafalo Bilse sa 38:24, pa će za NFL titulu igrati protiv Tampa Beja.

PROČITAJTE JOŠ

Veliki Superboul igraće se 8. februara pred smanjenim brojem gledalaca (22.000) na Floridi, na Rejmond Džejms Stadionu, a niko ne sumnja u to da će meč biti pravi spektakl.

Polufinalni dueli su najava toga, jer je Kanzas do pobede nad Bafalom došao posle velikog preokreta, jer je nakon prvog kvartala imao veliki zaostatak od 0:9.

Tako je Kanzs nastavio odbranu titule i Patrik Mahoms je rešio da izađe na crtu Tomu Brejdiju, kome će ovo biti 10. finale.

Mahoms igra drugo finale, a trijumf dobija na značaju jer je Mahoms prošle nedelje „pregrmeo“ potres mozga i povredu palca leve noge, nadali su se u Bafalu da će to usporiti njegovu partiju, ali uzaludno.

Sa 21:3 u drugom periodu igre je sve bilo već jasno, samopouzdanje Bilsa je uništeno i Mamoms je sa tri tačdaun pasa i 29 uspešnih dodavanja pokazao zašto je najplaćeniji igrač sveta.

Na drugoj strani, Džoš Alen je imao dva tačdaun pasa i jedan intersepšn, a sada se već svi okreću najavama finala.

Neverovatni Tom Brejdi je sa druge strane i hoće u 43. godini još jednom da ispiše istoriju na individualnom planu, a klupski, Tampa Bej se sprema za prvo finale posle 19 godina.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar