Foto: RSS

Rukometaši Srbije su utakmicama protiv Severne Makedonije uspešno završili junsko okupljanje. Kombinovani sastav koji je trenirao tokom nedelje u Staroj Pazovi ostvario je dve pobede u kontrolnim utakmicama u Nišu, a selektor Toni Đerona je imao mnogo razloga za zadovoljstvo.

#related-news_0

U drugom meču, bilo je 33:23 za Srbiju.

„Atmosfera u timu je odlična, ostaje žal što nije bilo publike u Nišu. Trenirali smo tokom nedelje u Staroj Pazovi i ove dve prijateljske utakmice su nam pružile priliku da to što smo radili prenesemo na utakmice. Postoje stvari kojima sam zadovoljan, ima stvari na kojima još treba da se radi i koje treba da se usavršavaju, ali može se reći kada se podvuče crta da sam veoma zadovoljan. Želimo da imamo „dugačku klupu“, da imamo veliki broj igrača koji mogu da konkurišu za tim. Takođe mislim da je veoma važno iskustvo za sve igrače koji su po prvi put imali prilike da zaigraju za nacionalni tim ovog vikenda. To je veoma važno i sa sadašnjost i za budućnost. Bila je ovo duga i teška sezona, sledi nam odmor, pa sve po redu – praćenje igrača i pravljenje planova za naredno okupljanje u oktobru“, naveo je Đerona.

Bio je ovo poseban vikend za mladog 19-godišnjaka Luku Krivokapića, momka rođenog u portugalskom Funšalu, koji je proslavio Kristijano Ronaldo. Talentovani golman pokazao je sigurnost na debiju.

„Dao sam sve od sebe. Hteo sam da pokažem treneru i igračima šta znam i baš mi je drago. Malo sam imao tremu jer nisam znao šta da očekujem, ali stvarno su me svi dobro prihvatili, svi su bio veoma ljubazni, puno su mi pomogli i osećao sam se kao da sam sa njima dugo vremena, a ne samo ovih nedelju dana koje smo proveli zajedno. Veoma sam ponosan na sebe i naravno nositi dres Srbije je jako velika čast. Osećao sam se dobro zbog ekipe, pa mislim da sam to i preneo na teren“, zaključio je Krivokapić.

Inače, Luka je naslednik našeg nekadašnjeg reprezentativca Marka Krivokapića, koji je trenutno pomoćni trener u Pik Segedu, šampionu Mađarske.

Pik Seged je osvojio 4. titulu prvaka Mađarske, a menadžment je nagradio ceo stručni štab novim ugovorima do 2023. godine. Sa Krivokapićem rade Nenad Damjanović i Đorđe Ignjatović, glavni trener je Huan Karlos Pastor, a posle sjajne godine, nastup sina za Srbiju dodatni je razlog za ponos Krivokapića.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar