zvezda lesor
Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Slovenački košarkaš Luka Dončić dobio je najviše priznanje koje dodeljuje "kraljevski klub", Real Madrid u utorak popodne.

Florentino Perez, predsednik Reala i odbor direktora slavnog kluba odlučili su da Dončić i nekadašnji vozač relija Karlos Sainc dobiju priznanje počasnih članova madridskog kluba.

PROČITAJTE JOŠ:

Real je putem svog sajta obavestio da su priznanja dodeljena kao deo javnog prepoznavanja i učinka velikih sportista i njihovih karijera.

Treba napomenuti da Dončić ima samo 22 godine, ali je već uradio mnogo toga za košarkašku sekciju „kraljevskog kluba“ koju je vodio kao MVP do titule u Evroligi u Beogradu pre tri godine.

Uz to, ova dvojica sportista se smatraju i primerom dobrih vrednosti koje zastupa Real, ali su viđeni i kao pravi „madridisti“, jer pokazuju privrženost klubu svakodnevno.

Sainc je relativno skoro dobio i priznanje Princeze od Asturije za doprinos sportu. Tokom karijere je bio dvostruki svetski reli šampion i pobednik Dakar relija, a otac je Karlos Sainc juniora, vozača Formule 1.

Dončić je danas krilni igrač Dalas Maveriksa i jedan od najboljih košarkaša u NBA ligi i na svetu. Posle 13. godine stasavao je od kroz tinejdžersko doba u pogonu Reala, odakle je poneo sedam trofeja na 216 utakmica.

Ima jednu Evroligu, jedan Interkontinentalni kup, tri ACB lige i dva Kupa kralja.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar