Luis Hamilton
Luis Hamilton; Foto: Tanjug/AP Photo/Kamran Jebreili, Pool)

Maks Ferstapen je u jednoj od najluđih i najskandaloznijih završnica Formule 1 uspeo da dođe do prve titule u karijeri, a već na stazi je Luis Hamilton izrazio sumnju da nije sve bilo regulasno.

PROČITAJTE JOŠ

Sve češće se pojavljuju natpisi da je Hamilton brutalno pokraden, a da je to bila orkestrirana akcija Majkla Masija, sudija i ljudi koji vode Formulu 1. Engleski mediji i dalje analiziraju kako je jedan od miljenika nacije ostao bez osme titule kojom bi postao prvi u istoriji sa ovakim dostignućem.

Internetom kruži snimak razgovora Hamiltona i njegovog tima. Pre te poslednje trke u Abu Dabiju su Maks i Luis imali po 369,5 bodova. Hamilton je u poslednjih 20 krugova ušao sa čak 17 sekundi prednosti, ali i sa istrošenim gumama, dok je Maks imao nove.

U jednom trenutku se učinilo da će odluka sa manjim brojem odlazaka u boks biti prava taktika Mercedesa, sve se promenilo kada se pojavio sigurnosni automobil.

Nikolas Latifi je doživeo udes, pa je vozilo izašlo na stazu. Hamilton je tada bio prvi, a Ferstapen drugi.

Ferstapen je samo nekoliko krivina nakon odlaska sigurnosnog vozila pretekao Hamiltona i tako osvojio prvu titulu.

Zbog neobičnog tumačenja pravila o sigurnosnom vozilu na pet krugova do kraja je došlo do propusta koji je odredio pitanje šampiona.

Hamilton je ubrzo poručio timu.

„Čoveče, ovom trkom se manipulisalo“, rekao je Hamitlon.

Još uvek je bio u bolidu kada je posumnjao da nije sve bilo regularno.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare