Foto: EPA-EFE/ANDY RAIN

Britanski automobilista Luis Hamilton pobedio je na trci za Veliku nagradu Velike Britanije na stazi Silverston.

Hamilton je trijumfovao u uzbudljivoj trci tokom koje je imao incident sa Maksom Ferstapenom, jednim od najboljih vozača ove sezone.

PROČITAJTE JOŠ:

Do ovog kontakta došlo je u prvom krugu, Hamilton je kažnjen, ali je ipak trijumfovao. Iza njega je kroz cilj prošao dvojac Šarl Lekler i Valteri Botas.

Leklera je Hamilton prestigao u 50. od 52 kruga, a između njih trojice se stvorila razlika od po nekoliko sekundi na kraju.

Lando Noris je završio kao četvrti, peti je bio Danijel Rikardo, Karlos Sajnc je bio šesti, Fernando Alonso je bio sedmi, osmi je kroz cilj prošao Lens Strol, deveti Esteban Okon i deseti Juki Cunoda.

Ferstapen je dan ranije trijumfovao i obezbedio pol poziciju u prvoj sprint trci u Formuli 1, ali to nije bilo dovoljno da i ovde napravi dobar rezultat.

Izleteo je sa staze posle kontakta sa Hamiltonom, na njoj se našlo bezbednosno vozilo, a trka je prekinuta. Biće polemike narednih dana u vezi sa time da li je Britanac ostavio dovoljno prostora rivalu u „kops“ krivini.

Posle oko pola sata pauze, Lekler je bio vodeći vozač, dok je Hamilton uporno sustizao rivale i nadoknađivao zaostatak i kaznu od deset sekundi.

To je na kraju materijalizovao kroz preticanje Leklera, izborio se za 99. pobedu karijere i osmu u Velikoj Britaniji. Uz to, prišao je Ferstapenu u generalnom plasmanu, pa sada ima 177 bodova, dok Maks ima 185.

Da podsetimo, sledeća trka se vozi u Mađarskoj, prvog avgusta na stazi Hungaroring.

BONUS VIDEO: Težak pad na trci u Meksiku

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar