Bokser Veljko Gligorić zadaje udarce protivniku
Veljko Gligorić Foto: Bokserski savez Srbije

Finale Bokserske Super lige Srbije za 2019/20. počinje 10. septembra u hali "Lagator" u Loznici, a za titulu će se boriti Loznica i beogradski Radnički.

PROČITAJTE JOŠ

Nakon visemesečnih odlaganja usled pandemije koronavirusa koji je destabilizovao celu planetu, konačno su stvoreni uslovi da se ligaško takmičenje okonča i da saznamo ime novog šampiona.

Drugi meč finala Super lige Srbije pod pokroviteljstvom MTS-a usledi na programu je 16. septembra na Crvenom krstu u Beogradu, a ukoliko bude potrebe i za trećim odlučujućim susretom on će biti održan 19. septembra 2020. na neutralnom terenu.

Biće to okršaj klubova sa velikom tradicijom, timova satkanih od mladih snaga i asova boks scene, potvrđenih reprezentativaca Srbije, kao i rukovodećeg kadra koji čine bivši veliki šampioni.

Susret u Loznici zakazan je za 20 časova uz direktan tv prenos.

Bokser Veljko Gligorić napušta ring
Veljko Gligorić Foto: Bokserski savez Srbije

Iz oba tabora su poručili da su spremni za trijumf i veliko slavlje.

„Neće biti lako, snage oba kluba su pojednake, svi smo jako motivisani da se stavi tačka na ovo ligaško takmičenje koje se oteglo zbog svima nama znane situacije sa virusom korona. Uprkos svemu onome što je korona iznedrila radilo se jako na treninzima, nije bilo opuštanja, većina nas je radila sama kod kuće dok nisu stvoreni uslovi za grupne treninge i treninge u salama. Nijednog trenutka nismo prestali da mislimo na finale, na titulu i smatram da će presuditi nijanse u ovom okršaju između nas krstaša i Lozničana, a verujem da ćemo titulu slaviti na Crvenom krstu“, rekao je jedan od najboljih mladih boksera Srbije, uzdanica BK Radnicki Beograd Veljko Gligorić.

Juniorski šampion Evrope Semiz Aličić, mlada i zlatna turbina BK Loznica, uveren je da će prvi meč i vođstvo u velikom finalu pripasti njegovom klubu.

Sudija proglašava boksera Semiza Aličića za pobednika
Semiz Aličić (levo) Foto: Bokserski savez Srbije

„Domaćini smo u prvom finalnom susretu, očekujem da ćemo iskoristiti prednost našeg terena, energiju naše hale uprkos tome što neće biti navijača zbog situacije sa virusom korona i da će naš duh prošlih vremena, velikih mečeva, boksera i velike boks istorije hale „Lagator“ voditi ka važnoj pobedi. Nema prostora za kiks, mi smo toga svesni, spremni smo, uz ogromnu želju za pobedom. Verujem da će tako i biti, da ćemo ostvariti zacrtano“, zaključio je Aličić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar