Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Ženska rukometna reprezentacija Srbije trebalo bi da u petak protiv Holandije (20.30) igra prvu utakmicu na Evropskom prvenstvu u Danskoj, a Andrea Lekić veruje da ekipa može da ostvari dobar rezultat.

PROČITAJTE JOŠ

Njoj će turnir u Danskoj biti deveto veliko takmičenje u karijeri.

„Situacija je specifična, postoji i dodatno opterećenje. Nas nekoliko koje nismo preležale koronu i imamo u glavi ‘ne daj bože da se zarazimo’. Postoji doza straha i opreza, jer nema garanta da ćemo proći bez korone na ovom prvenstvu. To će biti preduslov za uspeh, jedan od bitnijih faktora za dobre rezultate u Danskoj“, rekla je Lekić za sajt Rukometnog saveza Srbije.

Turnir će biti organizovan kao „balon“, a kretanje će biti dozvoljeno samo od hotela do dvorane.

„Svi u sportskom svetu znaju koliko sportistima znači da tokom velikog takmičenja imaju mogućnost da prošetaju, da izađu iz hotela, malo odmore glavu i pričaju o drugim stvarima. Uvek prija promeniti taj tok i dnevnu rutinu i na trenutak ne razmišljati o rukometu. To nam neće biti dozvoljeno, Imaćemo „crveni balon“ i nećemo izaći iz hotela. Šta je tu je, družićemo se. Igraćemo društvene igre, potruditi se da vreme provedemo što relaksiranije. Moramo naći način da vreme brže prođe“.

Andrea Lekić kaže da igranje u ovakvim okolnostima stvara dodatni pritisak.

„Ako neko bude pozitivan, cela ekipa ide u karantin do narednog testiranja. Moramo pronaći mir, nemamo predstavu kako će to da izgleda. Bila sam u karantinima do sada, ali nikada sa osam ekipa na jednom mestu. Biće jako teško izbeći zarazu. Surovo zvuči, ali sreća je u nesreći da je u našem timu više od polovina devojaka preležala virus“.

Kada je reč o rukometu, Norveška je za našu rukometašicu favorit na turniru.

„Norveška se vraća na velika vrata, starije iskusne igračice su se vratile i one će biti silne, u punom sastavu. To je druga ekipa u odnosu na onu u Japanu. Nema šta mnogo da se priča o Francuskoj, one su na istom nivou godinama, kao i Holandiji, koja je uvek opasna sa vrhunskim trenerom i zamenama za Polman. Rusija je oslabljena neigranjem Vjahireve sigurno u tom nekom delu. Nažalost, ovu sezonu je obeležilo mnogo povreda. Želim da se ova godina završi bez povreda.

Srbija će na Evropskom prvenstvu igrati sa Holandijom, Mađarskom i Hrvatskom.

„Znam da nismo odigrale dobro sa Holanđankama u Japanu, jer smo imale mnogo tehničkih grešaka. Ne vidim da tako nešto može da se ponovi na ovoj utakmici. One su brze, sve šanse traže iz polukontre i kontre, ali verujem da ćemo odigrati dobru utakmicu u kojoj ćemo imati svoje šanse. Tako se osećam, tako vidim naše pripreme, tako razgovaramo između sebe, idemo na pobedu. S Mađaricama smo tu negde, imaju veliki broj mladih igračica sa velikim iskustvom. Da li smo bolji, ne mogu da kažem, nikada to nisam radila, ali imamo jako veliki kvalitet. Stvarno verujem u ovaj sastav da smo sposobne za dobar rezultat. Utakmica sa Holandijom će mnogo toga odlučiti. Nadam se da će nam dati krila, da pružimo rukomet kao u Japanu. Devojke su igrale lepršavo, bilo je uživanje gledati svaku utakmicu. Da nastavimo tamo gde smo stali, reprezentacija je dobila preko potrebno samopouzdanje, iskočila iz tih nekih slabijih plasmana. Ušli smo među šest na svetu. Dobili smo mnogo.

O reprezentaciji Hrvatske Andrea Lekić kaže:

„Ne spominju ih samo ljudi koji ne prate rukomet. Hrvatska, sa odličnom Podravkom u Ligi šampiona unazad dve godine i dve tri odlične igračice u inostranstvu. Uopšte ne predstavlja autsajdera kakva je bila u prethodnim godinama. Dolaze sa talasom novih igračica koje igraju u EHF Ligi šampiona na jednom dobrom nivou. Pun fokus će biti na tom meču. Volela bih da dođemo do te poslednje utakmice u grupi sa adekvatnim rezultatom, da ta utakmica ne bude odlučujuća“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar