Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Nekadašnji tehničar muške seniorske reprezentacije Srbije, Vlado Petković, od ove sezone ponovo brani boje Ribnice iz Kraljeva.

PROČITAJTE JOŠ

U razgovoru za liga.ossrb.org, popularni „Profesor“, ispričao je kako je došlo do ponovne saradnje sa klubom iz Kraljeva.

Petković se penzionisao prošle godine, pa se posvetio trenerskom poslu, ali je dobio poziv da se vrati odbojci i pomogne klubu u kom je počeo veliku karijeru.

„U razgovoru sa sadašnjim trenerom Milanom Simojlovićem i upravom kluba, došli smo do zaključka da bi bilo lepo da pomognem ekipi koliko god budem mogao. Ribnica je moj matični klub, ali do sada nije bilo prilike za povratak. Zbog dobrih rezultata u prethodnoj sezoni, ukazala se šansa da se opet vratim kući i ja sam bez razmišljanja to prihvatio i veoma sam srećan zbog toga“, rekao je Petković.

Ekipa Ribnice učestvovala je nedavno u humanitarnoj akciji kada je njihovom sugrađaninu izgorela kuća.

„Mi smo u petak odigrali utakmicu u Subotici, koju smo nažalost izgubili. Vest o požaru saznali smo u autobusu kada smo se vraćali kući. Iako smo stigli u 4 ujutru, već u 9 smo nas četrnaest, petnaest iz kluba otišli da pomognemo našem sugrađaninu, koji je isto iz sveta sporta. Ja ga lično poznajem, jer je moj sin trenirao karate kod njega. Mislim da u takvim situacijama ne možeš sebi da postavljaš pitanje da li možeš ili ne možeš, jer kada su prijatelji u problemu, nema izgovora“, ispričao je Vlado.

On je naveo i da mu je najdraži uspeh evropsko zlato sa Srbijom, osvojeno 2011.

BONUS VIDEO Pavlovačko jezero, vila Novaka Đokovića

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar