Vladimir Vujasinović
Foto: Peđa Milosavljević/STARSPORT

Vladimir Vujasinović, legendarni srpski vaterpolista, otkrio je detalje koje niko nije znao do ovog trenutka. Ovaj proslavljeni igrač je danas trener, a mnoge je začudilo kako je turbulentan bio početak njegove seniorske karijere.

PROČITAJTE JOŠ

Vujasinović je rođen u Rijeci, prošao je mlađe kategorije Hrvatske, a čak je odigrao i meč pod kapicom „barakuda“. Ipak, sve se uskoro promenilo.

Prošao je školu Primorja, a bio je i velika želja Hrvatskog vaterpolo saveza, a čak su i njegovi rođaci bili na barikadama, a roditelji imali problema zbog nacionalnosti

„Sve oko rata krenulo je mnogo ranije, svi su oni znali i odakle sam i šta sam i moram da kažem da ja to nisam osetio uopšte. Apsolutno ništa. Svakodnevica je bila kao i uvek, i dalje smo se zezali i živeli na normalan način, ali sve ostalo je bilo loše. Van bazena… Moj otac je radio privatno i više nije mogao da dođe do posla. To je rat, ne mogu da se ljutim ni na koga. Majka je bila poslovođa supermarketa, a kad je počelo sve to da se zahuktava, degradirali su je na prodavačicu na železničkoj stanici, to je bio najgori posao. Dolazili su dobrovoljci, ulazili joj u prodavnicu, pričali joj svašta, bili naoružani… I ona je teško proživljavala sve to“, rekao je Vujasinović u podcastu „Pod kapicom“.

Istakao je da je veliki broj članova njegove porodice već bio u uniformama.

„Moja porodica je ogromna, majka je imala osmoro braće i sestara. Oni su svi iz Krajine. Oni su bili tamo, u takozvanoj ‘Balvan revoluciji’. Bili su na položajima, nije se mnogo pucalo, više je to bilo simbolično, ali bili su u uniformi“.

Dobio je poziv Hrvatske, ali se nijednog trenutka nije dvoumio gde bi trebalo da izgradi status legende.

„U isto vreme, Hrvatski savez je pretpostavljam prepoznao moju situaciju i radili su na tome da me zadrže. U tom nekom stanju bi trebalo da počnem da igram za hrvatsku reprezentaciju, sa čitavom rodbinom koja se brani od hrvatske države, sa roditeljima koji su u problemu. Čak sam i odigrao za Hrvatsku. Odveli su nas u Nemačku, bila je to juniorska reprezentacija i to je bilo nezvanično, mislim da Hrvatska još nije bila primljena u FINA ili LEN. Bili su u Nemačkoj juniorska i seniorska reprezentacija, ja sam igrao za juniore recimo u 18, pa u 20 za seniore. Dva puta smo to ponovili“, otkrio je Vujasinović.

Istovremeno je njegov otac razmišljao gde bi mogao da igra u budućnosti.

„Dok sam bio u Hanoveru ili tako nekom gradu, nisam ni znao da mi je otac bio u Beogradu i pričao sa Zvezdom i Partizanom. Sole (Dragan Solomun), Bata (Orlić) i Nikola Stamenić su bili uverljiviji. Kad sam se vratio sa tog putovanja sačekao me je otac, rekao kakva je situacija. Nije bilo ‘moraš’, već mi je rekao da razmislim i u martu sam bio u Beogradu, počeo da igram za Crvenu zvezdu i to je to“, nasmejao se legendarni vaterpolista.

BONUS VIDEO Suze Dejana Savića na aerodromu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare