Lazo Bakmaz
Lazo Bakmaz; Foto: Youtube Screenshot Radio-televizija Vojvodine

Legendarni sportski novinar Lazo Bakmaz otišao je u penziju, a to je uradio na emotivan način u programu uživo.

PROČITAJTE JOŠ

Tokom bogate karijere se oprobao u različitim televizijskim formatima, ali je najveći trag ostavio u sportskom novinarstvu.

Godinama je bio jedno od zaštitnih lica Radio Televizije Vojvodine, a iako mnogi nisu znali kako izgleda, ne postoji niko ko ne zna glas ovog čuvenog medijskog radnika.

Odlučio je da se oprosti pred kamerama u velikom stilu, baš onako kako je radio tokom 40 godina blistave karijere.

„Toliko od mene poštovani gledaoci, hvala vam na strpljenju, poverenju i na spremnosti da sve ove godine zajedno smenjujemo milenijume – 40 godina prateći sportske događaje, od Tokija do Rio de Žaneira. Ja u penziju, a vi? Ostanite uz programe Radio-televizije Vojvodine sa mladim novinarskim lavovima i lavicama, Vojvodine ravne i Srbije cele. Zdravi bili i živeli“, reči su kojima se Lazo Bakmaz oprostio.

Dobitnik je Majske i Spartakove nagrade za životno delo.

Od njega su se oprostili i mnogi poznati sportisti.

Jedan od njih bio je Mijat Gaćinović, fudbaler Hofenhajma, koji je pokazao koliko je uticaj imao Bakmaz na njega.

„Ćao Lazo, ovim putem želim da ti se zahvalim na svemu i od mene i moje porodice poželim srećan odlazak u zasluženu penziju. Nadam se da se vidimo brzo, puno pozdrava“, poručio je Gaćinović.

Ivana Španović je istakla da jedva čeka da ga opet vidi.

„Pored toga što je vrhunski stručnjak, čika Laza je divan čovek. Mnogo sam srećna što sam imala priliku da ga upoznam i da sarađujem sa njim sve ove godine. Čestitam mu na penziji i radujem se da ga vidim“, istakla je Ivana Španović.

Mihail Dudaš, čuveni srpski atletičar, pojasnio je koliko je bio uticaj Bakmaza.

„Lazo, hvala ti puno na svemu. Od ranih dana kada sam bio klinac i kada sam sa šest-sedam godina počeo da se bavim atletikom, ti si bio tu. Bio si tu za Atletski klub Vojvodina kao „broj 1″ novinar, ali ne samo kao novinar nego i kao čovek. Hvala ti mnogo što si me podržavao celog mog života, danas sam tu jednim delom baš zbog tebe. Hvala ti puno“, poručio je Dudaš.

BONUS VIDEO Izjava Milice Mandić na otkrivanju murala

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare