Strahinja Rašović; Foto: Pedja Milosavljevic/Starsport

Vaterpolisti Radničkog iz Kragujevca i Novog Beograda uspešno su započeli kvalifikacije za Kup Evrope, dok je Crvena zvezda doživela ubedljiv poraz.

Zvezda je poražena od OSC rezultatom 15:5, a prvi gol postigla je tek nakon 16 minuta igre pri vođstvu domaćina od 7:0.

Najefikasniji u ekipi crveno belih bio je Viktor Rašović sa tri gola. Zvezdu do kraja turnira očekuju susreti protiv Triglava i francuske ekipe Noazi la Sek koja je trenutno prva u grupi C sa tri boda.

Više uspeha imali su vaterpolisti Radničkog i Novog Beograda. Kragujevčani su u veoma uzbudljivoj utakmici posle preokreta pobedili španski Mediterani sa 13:9. Radnički je gubio 4:1, pre nego što je preokrenuo na 5:4, a u drugom delu susreta naparvili su seriju 5:0 za prvu pobedu u grupi.

Najefikasniji bio je Strahinja Rašović (na slici) sa tri gola, dok su Nikola Lukić i Marko Radulović dodali po dva. Radnički će u naredna dva kola igrati protiv Potsdama i Savone sa kojom trenutno deli prvo mesto u grupi.

Krupan korak ka plasmanu u narednu fazu načinio je i Novi Beograd. Ekipa Vladimira Vujasinovića pobedila je rumunsku Oradeu sa 12:9, a utakmicu je prelomila u trećoj deonici kada je za četiri minuta postigla pet golova. Najefikasniji u ekipi Novog Beograda bio je Draško Gogov sa pet pogodaka, a u narednom kolu grupe H, inače jedine u kojoj su tri ekipe, igraće protiv Sinteza.

Od preostalih susreta istakao se duel Solnoka i Terase na kome je viđeno 34 gola, a mađarski tim slavio je sa 20:14, uz pet golova Filipa Filipovića i tri pogotka Duška Pijetlovića. Radomir Drašović postigao je jedan gol za Solnok, dok je u drugom susretu G grupe Stefan Mitrović postigao dva gola za grčki Apolon koji je poražen sa 8:7 od ekipe Strazbura.

Vaterpolo Kup Evrope (kvalifikacije)

BVCS – Panionios 18:9

Barselona: Turkoan 12:12

Sabadelj – Jadran Split 9:8

Dinamo Moskva – Steaua 9:8

Noazi la Sek – Triglav 20:9

OSC – Crvena zvezda 15:5

Vuljagnmeni – Ludvisburg 21:6

Eks an Provans – Karauž 16:4

Savona – Potsdam 12:8

Mediterani – Radnički 9:13

HNK Mladost – Primorac 13:8

Solnok – Terasa 20:14

Strazbur – Apolon 8:7

Novi Beograd – Oradea 12:9

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar