Kukolj na štakama, javio se iz bolničke postelje: Krećem od nule

Ostalo 22. sep. 202110:49 > 11:56
Podeli:
Foto: instagram.com

Aleksandar Kukolj, srpski olimpijac i džudista, podvrgnut je operacionom zahvatu i javio se iz bolnice.

PROČITAJTE JOŠ

Kukolj je nedovoljno spreman nastupio na Olimpijskim igrama, silno je želeo da Srbiji donese medalju, ali nije uspeo.

„Nisam se oglašavao mnogo u poslednjih par dana, volim da se malo ućutim pre takmičenja. Pisalo mi je dosta ljudi pre Igara. Pišu „primaklo se“, meni je bilo primaknuto od momenta kad sam saznao da cu ići na Igre. Svetsko prvenstvo je bilo pre mesec i po dana, ja nov u kategoriji, sa još uvek dobrim deficitom u kilaži, a samo mi finale završava posao. Radio sam kako sam radio, već znamo šta se desilo, da ne dužim o tome. Mislio sam da će sa nekom novom velikom medaljom moja sreća i rasterećenje biti neobjašnjivi. Umesto toga, 3 dana posle finala na Svetskom već sam bio u znoju do grla, nervirao se ako trening ne prođe dobro i pitao se „prestane li ovo ikad?“. Morao sam dobro zagrebati po svom karakteru da vidim od čega sam satkan, da budem spreman i emotivno i fizički za ono sto sledi. I bio sam, ili sam se makar tako osećao. Posle prve pobede, izgubio sam od borca iz Koreje, odličnog, a verovatno stilski i najnezgodnijeg za moj način borbe. Znao sam da ga je taktički teško pobediti, pa sam otvarao borbu sa ciljem da ga bacim, ali naravno i uz rizik da budem bačen. Nije prošlo. Uvenuo sam zbog propuštene prilike“, napisao je posle Igara Kukolj.

Ovaj put, javio se posle operacije.

„Nije mi strano da počnem od nule. U stvari, otkrio sam da to ima terapeutsko dejstvo na mene. Oporavak će trajati 2-3 meseca i biće mi dobro da ponovo krenem, hvala svima na brizi“, napisao je Kukolj uz štake i fotografiju iz bolničke postelje.

Kukolj ne za Nova.rs rekao da je ova operacija bila neminovna.

„Došlo je do zahvata na meniskusu i hrskavici, imao sam opcije i ponude da se lečim u inostranstvu, ali sam odlučio da odem kod čoveka u kog imam poverenje i kod kog sam išao 2008. i 2018. godine. Dva puta me je ovaj doktor operisao tokom karijere, u pitanju je doktor Vladan Stevanović sa ortopedije na Banjici“, rekao je Kukolj za Nova.rs.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar