Foto: EPA-EFE/TAMAS KOVACS

Srpski džudo reprezentativac Aleksandar Kukolj otputovao je u Bugarsku na pripreme nakon saopštenja džudo saveza Srbije da do kraja godine neće biti takmičenja.

PROČITAJTE JOŠ

Kukolj, osvajač prve zlatne medalje za Srbiju u džudou i svojevremeno prvi na rang listi džudista otputovao je olimpijsku bazu u Belmeken, rekao je  da mu motivacije ne nedostaje, uprkos problemima koje imaju organizatori takmičenja.

„Ne mogu da kažem da nije drugačije kada nemate vremena da ispunite cilj. Takmičenja se zakazuju, pa se otkazuju ili se uopšte ne održavaju, ali ja sam već 20 godina u sportu i volim da dan započnem i završim treningom“, rekao je Kukolj u uključenju u emisiju jutarnjeg programa „Probudi se“ na televiziji Nova S.

Osvajač zlatne medalje iz 2016. godine istakao je da se ne žali previše na godinu iza sebe, u kojoj je osvojio dve zlatne medalje.

„Obzirom na to koliko je takmičenja bilo i da sam osvojio evropski kup u Dubrovniku u državno, na žalost na EP nisam bio sasvim zdrav i u mogućnosti da se pripremim kako sam navikao pa možda i zbog toga nisam najslavnije prosao. Imao sam jednu pobedu protiv možda najboljeg takmičara u kategoriji, a onda sam sam sledeću izgubio. Sve u svemu kakva je godina ne mogu da se žalim, proživljavao sam i teže godine pogotovo kad naiđe neka teža povreda koja na duže vreme odvoji od borilišta“.

Kukolj se do skoro takmičio u kategoriji do 90 kilograma, a od sada će je zameniti takmičenjem u konkurenciji do 100 kilograma.

„Meni konrektno, jer sam u trecoj trećini karijere, znači malo osvežavanje tela, protivnika, neki novi izazovi. Već sam deset godina u kategoriji do 90kg, dosta dugo. I ovu godinu sam počeo u 90kg, međutim kad je krenula korona i odlozena takmičenja, ja sam normalno trenirao i bio vise fokusiran na opstu fizicku pripremu i to je povuklo kilažu, bez moje kontrole. Kako su takmičenja krenula da se približavaju ja sam sa mojim timom sagledao okolnosti, i to mi je i ranije bio cilj, da u poslednjem olimpijskom ciklusu koji planiram da odradim, a to je 2024 , promenim kategoriju, ali je ciklus brzo došao i onda korona. Mislim da sam doneo pravu odluku“, rekao je Kukolj.

Osvajač Mediteranskih igara 2013, inače rođen u Pragu, pamtiće 2020. i po još jednoj lepoj vesti. Po drugi put je postao otac, nakon rođenja ćerkice Ane. Baš kao i stariji brat Tadija, i ona je vrlo brzo dobila svoj prvi kimono.

„Ana je već dobila svoj prvi kimono od mojih prijatelja iz Londona. Meni je majka sašila moj prvi, a i drugi kimono kada sam imao sedam, osam godina pa možete zamisliti koliko je bila srećna što je mogla da isto uradi i za Tadiju u tako ranom uzrastu“, rekao je Kukolj.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar