Kuglaški spektakl na Trgu, zvezde će napasti svetski rekord

Ostalo 16. sep. 202014:41
Podeli:
bacači kugle Rajan Krauzer, Asmir Kolašinac i Džo Kovač govore na konferenciji za novinare
Rajan Krauzer, Asmir Kolašinac i Džo Kovač Foto: Starsport

Veliki atletski spektakl u bacanju kugle "Dobaci do 22", u sklopu promocije Svetskog dvoranskog prvenstva u Beogradu, održaće se sutra na Trgu republike, uz učešće dvojice najboljih takmičara današnjice - Amerikanaca Rajana Krauzera i Džoa Kovača.

Krauzer je olimpijski šampion iz Rija, Kovač svetski prvak iz Dohe prošle godine, obojica su u sjajnoj formi i prema najavama nije nemoguće da u Beogradu „napadnu“ svetski rekord Rendija Barnsa (23,12) iz 1990. godine.

Na mitingu je trebalo da nastupi i najbolji srpski kuglaš Asmir Kolašinac, ali je odustao iz jednostavnog razloga što nakon „preležane korone“ još nije spreman da bude na istom nivou sa najboljima na svetu.

„Poremetila me je korona, nisam još uhvatio ritam treninga, brzo se umorim, pa sam odlučio da se ne takmičim. Ovi momci su trenutno dva-tri metra ispred mene, najbolji su na svetu i zaista verujem da ima šanse da bace svetski rekord“, rekao je Kolašinac.

Asmir Kolašinac, bacač kugle, drži mikrofon
Asmir Kolašinac Foto: Starsport

Krauzer je istakao da je prvi put u Beogradu i da je srećan što može da se takmiči.

„Stvarno je prelep grad, ljudi su vrlo ljubazni, probali smo lokalnu hranu i stvarno je bilo zanimljivo. Obišli smo i Trg i srećan sam što ćemo moći da prikažemo ljudima ovu disciplinu. Takođe, drago mi je da će se ovde održati Svetsko prvenstvo u dvorani 2022. godine“

Kovač je posebno naglasio činjenicu da će se takmičenje održati na Trgu republike.

bacači kugle Rajan Krauzer, Asmir Kolašinac i Džo Kovač govore na konferenciji za novinare
Foto: Starsport

„Takmičenje na gradskom trgu, na neobičnom mestu za nas je dodatni izazov. Radujem se“, istakao je on i priznao da je, uprkos zabrani supruge, probao ćevape i da su izuzetno ukusni.

Miting na Trgu republike u Beogradu održava se sutra od 18 sati.

Komentari

Vaš komentar