Foto: EPA-EFE/FRANCK ROBICHON

"To što se Evropsko prvenstvo održava pod strogim epidemiološkim merama ne može da nas demorališe, Srbi su navikli na sve", izjavila je rukometašica Srbije Kristina Liščević.

Evropsko prvenstvo za rukometašice počinje u četvrtak u Danskoj i na programu je do 20. decembra.

PROČITAJTE JOŠ

„Srećni smo što konačno putujemo i što smo svi dobili negativne testove. Takmičenje se održava pod zaista strogim merama, ali to ne može da nas demorališe. Srbi su navikli na sve“, rekla je Liščević za sajt Olimipijskog komiteta Srbije.

Srednji bek srpskog tima kaže da je najveći fokus na meč protiv Holandije, kojim u petak u 20.30 počinju nastup na Evropskom prvrnstvu.

„Nijedna utakmica neće biti laka, ali smo se najviše spremali za Holandiju. Prva je utakmica, i bitno nam je da otvorimo prvenstvo pobedom. Poznato je da Holandija ne ulazi dobro u utakmice, slabije startuju, tako da se nadamo da će i sutra nastaviti u tom ritmu. Ipak, sa Holandijom smo do sada imali dosta problema i nadam se da će sutra biti drugačije i da ćemo pobediti.“

Iako su neke ekipe desetkovane povredama i virusom, srpska reprezentativka ističe da to neće biti presudno, jer kvaliteta ima i kod igračica koje su pozvane kao zamene.

„Holandija muči muku sa time što Estevana Polman neće biti na prvenstvu, ali ona je odsutna zbog povrede, ne zbog virusa. Generalno dosta ekipa ima problema sa odsutstvom igračica, ali svaka država uvek popuni svoj tim kvalitetnim igračicama, tako da mislim da to neće uticati na kvalitet prvenstva. Kako će biti nama, tako će biti svima na ovom prvenstvu“, zaključila je Liščević.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar