Brendan Tejlor (desno); Foto: EPA/STR

Bivši kapiten kriket reprezentacije Zimbabvea, Brendan Tejlor, priznao je da je uzeo novac od osoba koje su pokušale da ga ucene da namesti utakmice video snimkom, na kome se vidi kako konzumira kokain tokom posete Indiji 2019. godine.

Tejlor je rekao da će dobiti višegodišnju suspeniziju i da je hteo da se oglasi pre Međunarodne kriket unije (ICC).

On je priznao da je uzeo 15.000 dolara, ali je rekao da nikada nije namestio utakmicu. Tejlor je naveo da je u oktobru 2019. godine pozvan u Indiju na razgovor o mogućem sponzorstvu i da mu je na večeri sa biznismenom ponuđen kokain, te da je „budalasto zagrizao mamac“.

„Sledećeg jutra isti muškarci su došli u moju hotelsku sobu i pokazali su mi video snimak na kome se vidi da uzimam kokain. Oni su rekli da će objaviti snimak ako ne pristanem da učestvujem u nameštanju međunarodnih utakmica“, naveo je Tejlor.

PROČITAJTE JOŠ

Otkrio je da je uzeo 15.000 dolara kao „depozit“ za nameštanje utakmica, a obećano mu je još 20.000 dolara „kada završi posao“.

Tejlor je dodao da mu je trebalo četiri meseca da prijavi incident i priznao je da je prekršio pravila protiv korupcije ICC. Dalje je istakao da će „ponizno“ prihvatiti suspenziju i da se nada da će njegova priča biti ohrabrenje za igrače kriketa da što ranije prijave bilo kakve nedozvoljene radnje.

On je rekao da će se u utorak prijaviti u centar za rehabilitaciju „da se očisti i vrati svoj život na pravi put“.

„Dugujem sebi i svojoj porodici da se očistim i stavim ih na prvo mesto. Dozvolio sam da neka suspstanca preuzme kontrolu i naruši moju viziju, moj moral i moje vrednosti, i vreme je da dam prioritet stvarima koje su zaista važne“, dodao je Tejlor.

On je naveo da je uzimao lekove zbog psihičkih problema i da je godinama prolazio kroz „pakao“ zbog problema sa narkoticima.

Tejlor je prošle godine posle 17 godina završio karijeru tokom koje je bio jedan od najboljih igrača i strelaca reprezentacije Zimbabvea.

BONUS VIDEO Tucak: Nikola Stamenić oblikovao i Savića i mene

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar