Foto: youtube.com

Hamzat Čimajev, švedsko-čečenski borac, oprostio se od UFC-a jer mu je koronavirus uništio organizam.

PROČITAJTE JOŠ

Čimajev je trenutno u Las Vegasu, tu ga je i doveo UFC, koji je pokrivao troškove njegove borbe za ozdravljenje.

Bio je Čimajev projektovan kao nova zvezda u usponu, ali mu je u poslednjih nekoliko meseci koronavirus ozbiljno oslabio organizam.

Posledice su teške, pa je dva puta morao da otkazuje borbu Čimajev. Delovalo je da se situacija popravlja u poslednjih nekoliko dana, ali je Čimajev rešio da kaže „zbogom“ MMA i UFC svetu.

„Želim vam se svima zahvaliti na podršci u mom putu kroz ovaj sport. Mislim da sam gotov. Istina, nisam uzeo pojas, no to nije najvažnija pobeda u ovom životu. Možda će vas ovo uznemiriti, no moje srce i telo mi sve govore. Želim se zahvaliti svom Ol Star timu u Švedskoj i takođe veliko hvala UFC-u“, napisao je Hamzat samo nekoliko dana nakon što je najavio povratak.

On je doživeo velike probleme u radu na kondiciji, brzo se umara i gubi snagu, dešavalo se i da posle treninga ne može da radi najuobičajenije stvari.

Iskašljavao je krv, to je čak i objavljivao, što dovoljno govori koliko virus ume da bude opasan.

Inače, Dejna Vajt je rekao da se Čimajev nije oprostio, uprkos njegovoj objavi. Čini se da će prvi čovek UFC-a učiniti sve da ohrabri Čimajeva, kako bi on sebi dao šansu da se nešto kasnije vrati sportu ukoliko se oporavi.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar