Ostoja Mijailović Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Legende poput Željka Obradovića preuzimaju rukovođenje Jugoslovenskim sportskim društvom Partizan.

Ostoja Mijailović je i zvanično postao predsednik Jugoslovenskog sportskog društva Partizan nakon što je njegovo ime upisano u privredni registar APR kako saznaje Nova.rs.

PROČITAJTE JOŠ

Nakon skupštine za izbor predsednika koja se završila skandalom i sukobom, Mijailović je na kraju i zakonski postao predsednik sportskog društva.

U ponedeljak je trebalo da bude održana izborna skupština gde je trebalo da se bira između njega i Milorada Vučelića, ali je izbio skandal uoči početka.

Foto: Nova.rs

Privatno obezbeđenje direktora fudbalskog kluba Partizan Miloša Vazure, sprečilo je deo delegata da uđu u prostorije kluba pod izgovorom da nemaju adekvatnu dokumentaciju.

Tu je prema snimcima kamera Vazura bahato otimao dokumente i na taj način sabotirao ulazak delegata koji su podržavali Mijailovića.

Nakon toga je novoizabrani predsednik sportskog društva sa većinom delegata održao skupštinu u prostorijama teniskog kluba na stadionu u Humskoj i proglasio pobedu.

Tada je izabran i Upravni odbor u koji su ušle legende Partizana. U Upravni odbor između ostalih izabrani su Željko Obradović, Marko Nikolić bivši trener fudbalskog kluba, Andrea Arsović, Filip Filipović, Đorđe Višacki…

Za Generalnog sekretara JSD izabran je legendarni odbojkaš Željko Tanasković.

Foto:privatna arhiva

Iako je nakon toga Milorad Vučelić na sednici koju je sazvao saopštio da je taj izbor nelegalan i da skupština nije mogla da bude održana zbog nedostatka kvoruma, gde je optužio Mijailovića za pritiske, očigledno sa pravne strane ništa nije bilo sporno, pa je Ostoja Mijailović postao novi predsednik.

Kako se vidi u pretrazi na sajtu APR, Mijailović je upisan kao pravni zastupnik, naš portal je došao i do primerka rešenja po kojem se menja pravni zastupnik sportskog društva.

BONUS VIDEO Ostoja Mijailović na skupštini Partizana

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare