Podeli:
Kovačević
Foto: EPA-EFE/HAYOUNG JEON

Uroš Kovačević, najbolji odbojkaš Evrope, pauzu između dve sezone iskoristio je da se vrati u rodno Kraljevo gde će sa Ribnicom tempirati formu za izazove koji ga očekuju u Kini.

Srpski reprezentativac je posle niza uspešnih godina nedavno napustio redove Trentina i karijeru će nastaviti u Kini, a period do odlaska u Aziju odlučio je da provede u Kraljevu.

PROČITAJTE JOŠ

“U oktobru idem u Kinu, a vreme do polaska odlučio sam da iskoristim da treniram sa mojim klubom, u kojem sam ponikao. Odlučio sam da uz Ribnicu održavam formu, ali još nisam počeo da treniram”, rekao je za Nova.rs Kovačević.

Iako se u javnosti pojavila informacija da će Kovačević i obući dres kraljevačkog kluba, 27-godišnji primač je to demantovao dodavši da neretko posećuje klub u kojem je napravio prve korake.

“Zar trebam da pitam nekoga da dođem u Ribnicu na treninge? Bio sam gost i prethodnih leta, to je moj klub i dobrodošao sam u svakom trenutku. Trener Milan Simojlović je moj drug, poznajem ga od najranijeg detinjstva, ali dolazak nema veze sa njim, ko god da je trener bila bi ista situacija”.

I Jovović uz Ribnicu

Bez dileme, Kovačević će znatno uticati na kvalitet rada Kraljevčana, a na treninzima Ribnice vrlo verovatno će mu se pridružiti reprezentativni kolega Nikola Jovović koji je u potrazi za inostranim angažmanom.

“Čuo sam se nedavno sa Džonijem, trenutno nema klub, čuo sam da postoji mogućnost da takođe privremeno trenira sa Ribnicom, ali ne mogu da govorim o njegovim planovima”, izjavio je Kovačević.

Kovačević boravak u rodnom kraju koristi kako bi napunio baterije u društvu najbližih, a kako ističe spreman je da tokom “gostovanja” u redovima Ribnice pomogne privremenim saigračima.

“Ukoliko igrači budu želeli moju pomoć u bilo kakvom smislu – tu sam. Ne želim da se namećem niti da pričam bajke kako postati dobar igrač. Ipak, tu sam da pomognem mladim momcima ukoliko im je potreban savet”, istakao je jedan od najboljih odbojkaša sveta za Nova.rs.

View this post on Instagram

?

A post shared by Uros Kovacevic (@urosh_dom) on

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar