Antonije Kovačević; Foto: Probudi se/Printscreen/Nova.s

Bravure Nikole Jokića koje svakodnevno čini s Denverom s kojim je stigao do finala Zapada, gde se trenutno bori s Los Anđeles Lejkersima, oduševile su košarkaški svet.

U emisiji „Probudi“ se na televiziji Nova.s gostovao je Miroslav Ćuk, elektroinženjer iz Pančeva, inače korespodent novinarske ekipe DNVR iz Denvera, koja pomno prati sva dešavanja oko momka iz Sombora koji čini čuda s Denverom.

PROČITAJTE JOŠ

Upravo je Jokić glavni „krivac“ za sve veću armiju navijača koje Denver ima u Srbiji. Nakon što je u emisiji pušten kratak video-klip koji pokazuje raskošni talenat i nesvakidašnje treninge Nikole Jokića, koji prevrće traktorske gume, Ćuk se osvrnuo na razliku u praćenju NBA lige nekad i sad.

„Prilog o Jokiću je jako lepo koncipiran. Jedino što bih mogao da dodam je da u vreme Stojakovića i Divca kada su igrali u Sakramentu, tada smo pratili sve samo preko televizije, a u današnje vreme kada su se rodili novi mediji na talasu novih tehnologija, blogovi, vlogovi, podkasti, može da se sazna sve i da se prati Jokić. Ko ima vremena za to može da sazna 90 odsto svega, što najbolji NBA insajderi otkrivaju u realnom vremenu“, rekao je Ćuk.

Putem video linka iz Čikaga se u emisiju „Probudi se“ uključio i Antonije Kovačević, urednik portala „Serbian times“.

On je otkrio zbog čega američki novinari poseban prostor i pažnju daju Jokiću.

„Poslednji put smo Nikola i ja razgovarali u Čikagu na „Ol-star“ susretu, bio je tu i Luka Dončić. Nikola Jokić je jedno veliko dete koje se igra košarke i to se ovim ljudima koji se bave košarkom i koji prate košarku, dopada. Zašto ga vole američki mediji? Zato što je čovek koji daje neočekivane odgovore. Košarkaši daju sterilne odgovore, a od Jokića mogu da čuju nešto novo. U prvo vreme su reakcije bile čudne, nisu se ni oni najbolje snašli, onda su skapirali da je Nikola pravi „novinarski rudnik“. Posle svake utakmice vidite da se kamere i novinari ustremljuju ka njemu, dok njegove kolege ostaju u drugom planu“, objasnio je iz Čikaga Antonije Kovačević.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare