Foto: EPA-EFE/JUSTIN LANE

Irski MMA borac Konor Mekgregor ispunio je obećanje da će jednog dana nadmašiti Portugalca po zaradi i to je uspeo da uradi.

Forbs je objavio da je Mekgregor najplaćeniji sportista planete, a onda je pozvao Irca za komentar.

PROČITAJTE JOŠ:

„Dugo sam čekao ovaj poziv da budem iskren“, rekao je Mekgregor kad je saznao da je najplaćeniji, dok se u Dubaiju sprema za julski revanš sa Dastinom Poarijeom.

U maju je objavio da je „oduvao“ Ronalda, a od jedine borbe koju je izgubio zaradio je 22 miliona, plus osam miliona od reklamiranja proizvoda.

Pre poreza mu je prihod bio 150 miliona dolara jer je prodao svoje većinsko vlasništvo u brendu viskija „Proper no. 12“, pa je to najviše zaslužno za uspeh.

Prevazišao je Lionela Mesija koji inkasira 130 miliona i Ronalda koji je imao 120.

„U Irskoj imamo majstore koji kvalitetno prave alkohol i one koji ‘kvalitetno’ piju. Moj deda je bio od ovih drugih. Uvek bi mi govorio da je Irska šampion sveta u pravljenju viskija“, rekao je Mekgregor.

Njegov udeo u kompaniji za pravljenje viskija kupio je Bekl, meksički gigant za proizvodnju alkoholnih pića. Mekgregor se sada opet okreće oktagonu.

„Znam mnoge od ovih sportista sa liste, znate koliko zarađuju od svojih sportova i svojih sponzorskih ugovora. Ja sam potpuno drugačiji, ja sam izvan tog sistema, kontraš“ rekao je Mekgregor.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram