Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije nije samo došla do finala Evropskog prvenstva, već je na tom putu dobila i novog junaka, i to u vidu mlade Katarine Lazović.

U trenucima kada se lomio treći set, odgovornost ispred aktuelnih prvakinja Evrope i sveta preuzela je 21-godišnja lepotica.

PROČITAJTE JOŠ...

Među saigračicama poznata kao Nina ili Laza, Lazovićeva je savršenim smečom donela poen vredan rezultatskog preokreta i vođstva u setovima, a potom je bila među najboljim pojedincima u ekipi u četvrtom setu.

Meč je završila sa 11 poena, čime je devojka sa brojem „2“ na leđima učvrstila svoje mesto među liderima reprezentacije.

Lazovićevu mnogi smatraju jednom od najlepših odbojkašica sveta, a igračica italijanske Monce, koja je bila deo selekcije Srbije koja se popela na vrh Evrope 2019. godine, bila je i kapiten podmlađene reprezentacije Srbije na turniru u Riminiju u Italiji.

Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

„Veoma sam srećna zbog nove avanture koja me čeka u dresu Monce, jedva čekam da stignem tamo. Svi znaju da je Monca jedan od najjačih klubova u italijanskoj ligi, tako da posle dve godine u Poljskoj, želim da budem deo novog izazova. Trenutno sam u Riminiju gde igram Ligu nacija i mogu da kažem da jedva čekam da dođem da živim u Italiju. Mnogo mi se sviđa zemlja i mislim da će biti savršeno. Šta mogu da donesem novom klubu?

Pa rekla bih energiju, svi mladi igrači imaju mnogo energije. Čula sam da Monca ima mnogo navijača, jedva čekam da igram pred njima. Želim da se zahvalim klubu, ovo je za mene velika prilika da se testiram u jednoj od najjačih liga na svetu“, rekla je tokom takmičenja u ovom primorskom italijanskom gradu 21-godišnja Beograđanka.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare