Foto: Reuters / Fabian Bimmer / Guliver

Olimpijski komitet Nemačke je naveo da je sportskim klubovima u toj državi neophodna milijarda evra pomoći.

Navedeno je da je taj iznos potreban kako bi „klubovi preživeli posledice prekida takmičenja zbog pandemije koronavirusa“.

PROČITAJTE JOŠ

Do tog iznosa novca se došlo posle istraživanja sa ciljem da se utvrdi šteta koja je prouzrokovana u poslednjem periodu.

Anketa se odnosila na stotinu organizacija članica Olimpijskog komiteta Nemačke.

Predsednik DOSB, Alfons Horman je u izlaganju sportskoj komisiji nemačkog parlamenta naglasio da 90.000 klubova u zemlji treba najmanje oko 12.000 evra kako bi preživeli krizu.

Istovremeno, krovnim sportskim savezima u zemlji potrebno je oko 235 miliona evra dodatne pomoći za pokriće deficita zbog otkazanih utakmica i događaja.

Na pomoć države računa i 255 klubova prve i druge lige u rukometu, košarci, hokeju i odbojci, komentarisao je Frank Štefel iz sportske komisije nemačkog parlamenta.

„Ako država ne podrži profesionalni sport i Lige, sva ova takmičenja više neće postojati u oblicima koje poznajemo“, dodao je Štofel, naglasivši da bi mnogi klubovi mogli da propadnu, ili da proglase bankrot.

Od glavnih takmičenja u Nemačkoj se održava samo fudbalsko prvenstvo, dok je učestvovanje u većini drugih profesionalnih sportskih liga odloženo, ili u potpunosti otkazano.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar