Foto: Instagram/vitaliyklitschko

Legendarni bokser i gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko odlučio je da se pridruži vojsci Ukrajine i da tom prilikom uputi apel svim ljudima na funkcijama da učine isto.

On je istakao da je Ukrajina već u ratu sa Rusijom i pridružio se vežbama teritorijalne odbrane Kijeva.

PROČITAJTE JOŠ

„Mnogi od nas su služili vojsku, a te veštine bi trebalo da budu vraćene. Mislim da je takva obuka od suštinskog značaja za srednje i visoke funkcionere zemlje koja je u ratu već osam godina“, reko je Kličko

Ovakav potez dolazi nakon ponovnih eskalacija odnosa Ukrajine i Rusije koje su od aneksije Krima i sukoba u oblasti Donjecka i Luganska na ivici rata.

Kličko je objasnio motive za potez koji je napravio.

„Mislim da se radi o karakternim osobinama koje dele svi sportisti. Samodiscplina, pedantnost, upornost i snažan osećaj fokusa su ključni principi koji vam pomažu da uspete, nezavisno od toga koji posao obavljate“, objasnio je legendarni bokser.

Na kraju je rekao da je za Ukrajinu od velikog značaja pomoć prijatelja, a zahvaljujući njegovim vezama ta zemlja je sklopila dosta partnerstva.

„Moje veze su od velike pomoći i daju mi veliku prednost, jer Ukrajina ne može da prevaziđe teške izazove sa kojima se suočava bez prijatelja i pouzdanih partnera“, zaključio je gradonačelnik Kijeva od 2014. godine.

BONUS VIDEO Aleksandar Kukolj: Kako sam od šavova na kolenu napravio smajli

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare