Foto: EPA-EFE/LAURENT GILLIERON

Jedna izjava Klička je podigla veliku buru u srpskoj javnosti.

Inače, Vitalij Kličko je demantovao da je ikada dao takvu izjavu i snimak u kojoj se navodno kaže da se „Ukrajinci bore protiv ruskog okupatora, kao Albanci nekada protiv srpskog okupatora“, nije nikada objavljen.

PROČITAJTE JOŠ:

Nenad Borovčanin, predsednik Bokserskog saveza Srbije, bivši bokser i šampion Evrope u poluteškoj kategoriji, prozvao je Klička sa kojim je svojevremeno dugo sparingovao.

„Vitalij Kličko je izdao i pogazio sopstvene korene, pa i ne čudi što se u politici ponaša kao nokautirani bokser u ringu. Nekada je bio normalan čovek i sportista, kada smo trenirali zajedno, ili se samo tako predstavljao, ali je u njega ušlo neko zlo pred kraj bokserske karijere. I ne čudi to njegovo sadašnje neljudsko ponašanje s obzirom da su ga mentori tada obučavali za tzv veštine ‘govorništva i javnog nastupa’. Iz istih razloga sam prekinuo sa njim svaku komunikaciju, upravo kada ga je to zlo postavilo na čelo kolone u Majdanu i gde je napravljen razdor između dva bratska naroda, ukrajinskog i ruskog. Sada ponovo produbljuje sukobe i pokušava da napravi nove, pri čemu do linije fronta dolazi da se fotografiše i da daje zapaljive izjave za medije, a spava u svojoj skupocenoj vili na periferiji Kijeva. Zaboravio je da sport treba da miri ljude, a ne da ih zavađa, kako je govorio Mendela kojeg je citirao dok je boksovao“, rekao je Borovčanin, a preneo Bokserski savez Srbije.

Foto: BSS

Kličkova navodna izjava odnosila se na zamenu teza, gde je albanski terorizam na teritoriji suverene zemlje poistovećen sa borbom Ukrajinaca na sopstvenoj teritoriji.

Borovčanin tvrdi da su Kosovo i Metohija za Srbe više od teritorije, te da je Srbija jedina zemlja gde jednako i Ukrajinci i Rusi mogu da šetaju sa svojim zastavama.

„Kličko naposletku treba da se podseti koliko su mu Srbi pomogli u Hamburgu kada ga je albanska mafija napala, a Srbi ga spasavali. Kličko treba da zna da srpski narod nikada nije poražen, jer se naša vojska sa Kosova i Metohije povukla na tenkovima zbog vere da će nastupiti mir i da nas neće prećariti sa raznim rezolucijama, a nakon toga napasti naš goloruki narod, paliti srpske crkve i manastire. Kličko treba da zna da je Srbija zemlja slobodnih i ponosnih ljudi, sa jasnim dobronamernim i miroljubivim stavovima, bila kroz istoriju, ostala sada i biće u budućnosti“, naglasio je Borovčanin.

BONUS VIDEO – Bata Zimonjić o tuči sa Avodžobijem: Pogrešno me razumeo, a bio je olimpijski bokser

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar