Foto: EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL

Rukometaši Kila novi su prvaci Evrope, pošto su u finalu fajnal fora EHF Lige šampiona pobedili Barselonu sa 33:28.

PROČITAJTE JOŠ:

U meču za treće mesto, francuski Pari Sen Žermen je pobedio ekipu mađarskog Vesprema sa 31:26. Nemački predstavnik u elitnom takmičenju nije od starta bio bolji od takmaca iz Španije iako je posle uvodnih pet minuta semafor pokazivao 3:3.

Za to vreme već je bilo jasno da će se igrati čvrsto jer su Sander Sagosen i Dika Mem morali da odrade po dvominutnu suspenziju.

Nastavilo se nešto boljom igrom Kila koji je poveo sa 7:5 posle pogotka spomenutog Sagosena, dok je Kevin Meler u međuvremenu upisao jednu odličnu odbranu za Barsu.

Nemci su čuvali prednost do prvog tajm-auta do kog je Sagosen već dvaput bio isključivan i bio je u problemu.

Na 12:9 povisio je Niklas Ekberg posle 18 minuta igre, a već do tada je imao četiri pogotka na svom kontu i četiri je bila najveća prednost Kila (13:9).

Barsa je kontrom Aleiša Gomeza smanjila na 13:12, a onda i izjednačila na 15:15 pogotkom Dike Mema, ali su Nemci na poluvreme otišli sa tri gola u plusu – 19:16.

U nastavku su samo održavali ritam bez mnogo oscilacija, pa Barselona nije uspevala da im parira, izuzev pri početku drugog dela igre kad je bilo 21:19.

Mimo toga, Kil je imao više golova prednosti, a Niklas Landin svojim odbranama čuvao svoj gol, Kilovih 26:21 i pet razlike desetak minuta pre kraja.

Već tada je bilo jasno da će Barselona teško, a posle promašenog penala Gomeza za -2, gotovo nemoguće da uradi bilo šta, pa je Evropa dobila prvaka u ekipi Kila. Hendrik Pekeler je proglašen MVP-jem završnog turnira, a u finalu je postigao pet pogodaka.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar