Foto: EPA-EFE/ANDRZEJ GRYGIEL

Odbojkaši Slovenije plasirali su se u finale Evropskog prvenstva pobedom nad Poljskom sa 3:1 (po setovima 17:25, 32:30, 25:16, 37:35).

PROČITAJTE JOŠ

Slovenci su hrabrom igrom uspeli da preokrenu rezultat i tako izbace sa turnira domaćina Poljsku. U finalu će Slovenija igrati protiv boljeg iz duela Srbije i Italije koji počinje od 21 čas.

Domaćini turnira su nekoliko puta imali neočekivane ispade prema našoj selekciji koju su videli kao prvog favorita za zlato, ali i prema Sloveniji pre početka duela.

Naime, balkanskom timu je umesto himne „Zdravljice“ puštena „Bože pravde“. To je očekivano izazvalo lavinu zvižduka sa tribina.

Poljaci su bili dominantni u prvom setu, a onda su se nakon velike borbe u drugom, potpuno raspali u trećem.

U četvrtom setu je čak dva puta gledan usporeni snimak. Oba puta su Poljaci proveravali sudijske odluke i nakon toga ostajali u igri. Ti čelendžeri su trajali po nekoliko minuta.

Na kraju je meč završen nakon više od 70 poena u četvrtom setu i velike borbe. Slovenci su propuštali meč lopte, ali su na kraju uspeli da izbore finale.

Prljava igra nije pomogla Poljacima da uspeju da savladaju silno motivisane Slovence. Vršili su stalan pritisak na sudije, proveravali svaku odluku, zviždali, a meč je imao i neočekivanu predigru sa samom organizacijom, promenom, termina.

Ove probleme je na svojoj koži osetila i Srbija, o čemu je detaljno za Nova.rs govorio selektor Slobodan Kovač.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar