Foto: EPA-EFE/BO AMSTRUP

Rukometašice Hrvatske obezbedile su plasman u drugu fazu Evropskog prvenstva, ali se ozbiljno spremaju za susret sa Srbijom.

Hrvatice su pobedile Holandiju 27:25 i prve su u grupi C, u kojoj je situacija vrlo komplikovana pred poslednje kolo, u kojem se sastaju Hrvatska i Srbija (utorak, 18.30).

PROČITAJTE JOŠ

Čak tri scenarija vode naše rukometašice dalje, a Hrvatice žele da odu dalje sa maksimalnim učinkom.

„Znamo i mi njih, i oni nas. Risović, Lavko i Trifunović igrale su u Podravki, Ćamila Mičijević igrala je s Tomašević u Dunajvarosiju. Ono što možete očekivati, jeste da ćemo ostaviti srce i dušu na terenu i to je konstanta. Da, pobeda bi nas stavila u jako dobar položaj“, rekao je selektor Hrvatske Nenad Šoštarić.

On ne pridaje veliki značaj porazu od Mađarske, znajući koliko su umorne bile naše igračice. Veći značaj pridao je tome što je Srbija pobedila Holandiju iako je naš tim igrao bez povređene Andree Lekić.

„One su večerale u ponoć i već u 16 sati igrale utakmicu. No, samo vrhunske ekipe mogu napraviti onakav preokret protiv Holandije, i to još bez najbolje igračice. Njima pobeda donosi drugi krug, a, interesantno, dve svetske velesile, Mađarska i Holandija, takođe se bore za nastavak. Dosta je rezultata u ovoj grupi u koje niko nije verovao“, rekao je Šoštarić.

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram