Foto: EHF

Šteta, dečaci iz Srbije ostali kratki za tri gola.

Muška juniorska rukometna reprezentacija Srbije nije uspela da se plasira u finale Evropskog prvenstva u Portugalu, pošto je u polufinalu izgubila od Španije sa 29:32 (10:15).

PROČITAJTE JOŠ:

Najefikasniji u ekipi Srbije bio je Miloš Kos sa devet golova, dok su po četiri pogodaka postigli Stefan Dodić, Luka Roga i Boško Stanisavljević.

Selektor Srbije Đorđe Teodorović kaže da je početak utakmice presudio i da je tu stvorena ključna razlika.

„Ostaje žal za izgubljenom utakmicom i rezultatom. Na kraju samo tri gola razlike, ali presudilo je prvo poluvreme u koje smo ušli mlako u napadu i iz takvog pristupa se promaši mnogo zicera. To je odlučilo veliku razliku na početku koju su Španci napravili. Onda smo morali da jurimo rezultat i kada se tako igra protiv jedne ozbiljne ekipe kao što je Španija, koja je pripremljena za svaku opciju, onda je to nemoguća misija“, rekao je Teodorović, a prenosi Rukometni savez Srbije.

Razliku u korist Španije su više od ostalih stvarali momci koji su bili najefikasniji sa po šest golova: Jan Arehaj i Antonio Lamazares.

„Ono što je za pohvalu jeste pristup ekipe u drugom poluvremenu, dogovorili smo se da nema više takvog pristupa i odbrana je počela dobro da igra, golmani takođe i onda smo u napadu radili ono što je trebalo da radimo od početka, išlo se hrabro na gol. Prednost Španaca se topila, u jednom momentu je bila dva gola i postojala je realna mogućnost da se utakmica potpuno preokrene. Ali, nekoliko faktora je uticalo da se to ne dogodi i ja želim zaista da pohvalim ekipu na pristupu“, dodao je selektor Srbije.

Njegov tim će u nedelju u utakmici za bronzu igrati protiv poraženog iz duela domaćina Portugala i Švedske.

BONUS VIDEO Škrbić o promenama u rukometu: Nekad je trebalo da ti otkinu glavu za faul

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare