Foto: StarSport

Jugoslav Vasović, direktor vaterpolo kluba Radnički, rekao je da je titula u Regionalnoj bila deo dugoročnog plana kluba, ali i da je titula šampiona države ostala glavni cilj.

„Ovaj trofej nam znači mnogo u svakom pogledu. Osvajanje Jadranske lige je bio deo našeg dugoročnog plana i možda se desilo malo brže nego što je očekivano. Ipak, daleko od toga da nismo verovali da možemo do pehara. Da nije tako, ne bismo ga ni osvojili“, rekao je Vasović, prenosi klub.

PROČITAJTE JOŠ:

„Cele sezone pokazujemo da vredimo mnogo i da možemo da se borimo sa najboljim timovima sveta i ovo je samo nagrada za sve ono što smo radili“, dodao je on.

Radnički je u nedelju u finalu Regionalne lige u Zagrebu pobedio ekipu Juga sa 14:12, a po Vasovićevim rečima, činjenica da je Radnički prvi srpski klub kom je to pošlo za rukom – dovoljno govori.

„Ostaće zapisano u istoriji da je Radnički iz Kragujevca, mladi klub koji nema tradiciju Partizana i ostalih srpskih ekipa, prvi podigao ovaj trofej“, dodao je Vasović.

U polufinalu Radnički je u subotu savladao domaćina turnira ekipu Mladosti nakon boljeg izvođenja peteraca (14:13).

„Pobediti u dva dana dva takva giganta kao što su Mladost i Jug, i to usred Zagreba, jako je teško. Slobodno mogu da kažem, bez ikakvog stida, da je Jug naš idol i model kako Radnički treba da izgleda i za nekih 90 godina, jer je to velikan koji će uskoro proslaviti 100. rođendan, a fantastično je organizovan na svim nivoima“, rekao je Vasović.

Dodao je da je njegovom timu i dalje imperativ osvajanje domaćeg prvenstva.

Nama je osvajanje srpskog šampionata od početka sezone imperativ i tu se ništa nije promenilo. Nema opuštanja. Superliga je ove sezone znatno kvalitetnija, ali je i to bio jedan od razloga što smo ovoliko napredovali“, rekao je on.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare