Miško Ražnatović zna ko bi mogao da bude novi Nikola Jokić
Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Nikola Jokić suočio se posle pobede nad Golden Stejtom i sa velikim gafom slavnog Šekila O'Nila, koji je pomislio da je srpski NBA košarkaš - Rus.

Poznat je Šek kao veliki šaljivdžija, ako se uopšte i šalio, moglo se videti da to nije prijalo Jokiću – ipak je zaslužio svojim MVP partijama daleko više poštovanja u Americi.

PROČITAJTE JOŠ

Trenutno je najkorisniji igrač NBA lige, najbolji je po asistencijama kao centar, četvrti je po ukradenim loptama, a čak je i u komentarisanju Jokićeve igre Šek malo relativizovao njegov učinak u dodavanjima.

Prokomentarisao je asistencije u kontekstu da „tu nije loš“, a najbolji je u NBA sa prosekom 10,4 po meču.

Nevešto je pokušao Šek da govori na ruskom, pa se zahvalio zvezdi Denver Nagetsa na uključenju uz „spasiba“, a Nikola mu je odgovorio da to nije njegov jezik.

“Izvinjavam se”, rekao je Šek, pa se onda “setio” da je Jokić Srbin.

Nije mu zamerio Jokić, ali se brzo isključio, dok su u studiju nastavili da se šale na račun Šekove greške. Bilo je sličnih kikseva i pre sa srpskim sportistima, a Novak Đoković to najbolje zna.

Kako su nazvali Novaka Hrvatom

U Montrealu, Novak Đoković je 2007. na ceremoniji proglašenja pobednika proglašen hrvatskim teniserom, a „broj 1“ je džentlmenski ispravio neupućenog spikera.

„Prvo, verujem da gospodin nije želeo da napravi grešku, ali ja sam iz Srbije, nisam Hrvat. Ne bojte se, to je ista stvar“, rekao je Novak, na čemu su mu tada odali priznanje i mediji u Hrvatskoj, konstatujući da je odreagovao kao sportista i gospodin.

Zvanični spiker Vinston Makvejd se potom izvinio Novaku.

„Želem da uputim svoje izvinjenje kao zvanični spiker ‘kuće’ teniskog turnira u Montrealu zbog toga što sam juče na završnoj ceremoniji rekao da je Novak Đoković iz Hrvatske. Priznajem grešku i biće mi drago da se ispravim kada Novak osvoji svoj drugi trofej u Montrealu 2008. godine“, saopštio je tada Makvejd.

Izvinjenje je upućeno ne samo Đokoviću, već i srpskoj zajednici u Montrealu i Kanadi.

Đoković je u finalu Montreala 2007. pobedio Federera sa 7:6, 2:6, 7:6.

Novak „Paragvajac“ na Rolan Garosu

Ako se i Montrealu može progledati kroz prste, grend slem organizatori ne bi smeli da prave ovakve greške.

To se ipak desilo 2013. godine na Rolan Garosu, jer su Parižani uspeli da pored Novaka Đokovića na zvaničnim štandovima stave izmenjenu zastavu Paragvaja.

Bio je to „2 u 1“ kiks, nisu Francuzi samo pogrešili sa izborom zastave, nego je ona bila čak i modifikovana.

Venac koji zauzima centralno mesto u zastavi Paragvaja bio je pomeren u levu stranu, pa je tako napravljena dodatna greška na račun južnoameričke zemlje.

Tipsarević
Foto: STARSPORT/ Pedja Milosavljevic

Reprezentacija sa nepostojećom zastavom

Na zvaničnom sajtu Rodžers kupa, 2015. se pojavila izmišljena zastava pored imena Viktora Troickog, Novaka Đokovića i Janka Tipsarevića.

Bila je to zastava koja je podsećala na arapske, ali nepostojeća, sa plavim trouglom sa leve strane, uz zeleno-belo-crvenu trobojku i grbom u sredini.

Domaćini su ovaj propust napravili doduše samo na internetu.

Dešavalo se ovako nešto često i u televizijskim prenosima, ponekad i sa zastarelim zastavama, naročito u periodima promena – od Jugoslavije do Crne Gore, odnosno samostalnosti Srbije.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare