Foto: Tanjug AP Photo/Jack Dempsey)

Vest da Nikola Jokić neće biti među učesnicima Olimpijskih igara u Tokiju odjeknula je i u Srbiji i širom ostalog košarkaškog sveta.

Ipak, centar Denver Nagetsa neće biti jedina zvezda koja neće nastupiti u Japanu.

Najveće sportsko takmičenje na planeti proteći će bez velikog broja zvezda, najviše zbog poremećenog rasporeda usled pandemije koronavirusa, mada pojedini jednostavno žele da se odmore.

PROČITAJTE JOŠ...

Spisak sportista koji su rekli „ne“ Olimpijskim igrama bez dileme predvode NBA zvezda Lebron Džejms i teniser Rafael Nadal.

Džejms je gotovo čitavim tokom sezone 2020/2021 imao velikih problema sa povredama, a nakon što su njegovi Los Anđeles Lejkesi eliminisani u plej-ofu od Finiks Sansa, Džejms je krajnje otvoreno rekao da je iscrpljen i fizički i mentalno, te da mu je neophodan odmor.

Sa druge strane, Nadal je nakon poraza od Novaka Đokovića u polufinalu Rolan Garosa presekao i odlučio da se povuče sa Vimbldona i nastupa u Tokiju kako bi se spremio za dalji tok sezone. Nadal je na taj način praktično samo potvrdio ono o čemu je bilo naznaka nekoliko nedelja unazad, pošto je u više navrata izbegao direktan odgovor na pitanje da li će nastupiti u Tokiju ili ne.

Što se košarke tiče, Jokićevim i Džejmsovim stopama bi trebalo da krenu i Kajri Irving, Džejms Harden, Pol Džordž, gotovo sigurno i Stef Kari, dok su se Džejmsov saigrač iz Lejkersa Entoni Dejvis i klupski kolega Nemanje Bjelice iz Majami Hita, Džimi Batler, javno istakli da se povlače sa spiska kandidata za reprezentaciju Sjedinjenih Američkih Država.

Ima i suprotnih primera, pošto je, nakon par nedelja nećkanja, Kevin Durent doneo odluku da ipak bude deo selekcije koja će zaigrati u borbi za olimpijsko zlato.

Kada je tenis u pitanju, zasad su se sa Igara povukli, pored „bika sa Majorke“, i Austrijanac Dominik Tim, kao i Denis Šapovalov iz Kanade, te Džon Izner, dok još uvek nema potvrde, ali je sve bliža odluci da se ne takmiči legendana Amerikanka Serena Vilijams.

Foto: EPA-EFE/IAN LANGSDON

Na Igrama neće učestvovati ni dvojica fantastičnih golfera, Adam Skot i trenutno najbolji golfer sveta Dastin Džonson, njihov kolega Deni Li, zatim ni čuvena američka dugoprugašica Moli Hadl, kao ni Šeron Rouberi, trkač Dru Hanter…

Ovo bi mogao da bude tek početak masovnog egzodusa, s obzirom na to da na mesec dana pred početak takmičenja još uvek vlada neizvesnost oko načina na koji će turnir funkcionisati, i kako će sve biti održano u skladu sa pandemijom koronavirusa koja još uvek vlada širom planete.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram