Foto:TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC

Predsednik Vaterpolo saveza Srbije Viktor Jelenić kaže da je cilj naše reprezentacije medalja na Olimpijskim igrama u Tokiju i podsetio da nije strašno što su "delfini" ostali bez odličja u Budimpešti.

Početkom 2020. godine Srbija je ispala od Španije u četvrtfinalu i izborila je peto mesto, zašta Jelenić kaže da je moglo biti i drugačije da nekolicina igrača nije bila povređena, te da su peterci bili na strani Srba.

PROČITAJTE JOŠ:

U mesecima posle januarskog prvenstva, savez i selektor Dejan Savić su formirali plan rada tokom leta, ali se on izjlovio, a Olimpijske igre su odložene za ovu godinu.

„Naš je cilj izgradnja bazena namenjenog samo vaterpolu. Tu smo dosta uradili i korona je u mnogom zaustavila taj proces. Čekamo normalizaciju i nastavljamo. Čekaju nas Olimpijske igre. Nadam se da će selektor sa igračima imati sve potrebne uslove za rad kako bi na najvećem sportskom događaju nastavili kontinuitet medalja od Sidneja 2000. a cilj je, naravno, odbrana zlata iz Rija. Uz dalje jačanje klubova, još neki povratak naših internacionalaca mogli bi da kažemo da smo na pravom putu i da za budućnost ne treba da brinemo“, rekao je Jelenić za sajt Vaterpolo saveza Srbije.

Sumirajući rezultate iz prošle godine, posebno je zadovoljan što je klupski vaterpolo konkurentniji nego što je bio poslednjih godina.

„Odavno nismo imali takvu konkurenciju kod muškaraca. Radnički, Novi Beograd, Šabac i Crvena zvezda su predviđeni za favorite ali ne zaboravite pre svih Partizan, Vojvodinu, Nais… Kod devojaka je prekinuta dominacija Crvene zvezde, Vojvodina i Palilula sada daju snagu izjednačenom i neizvesnom takmičenju. Uz to, mislim da je ovo godina potpune revitalizacije klupskog vaterpola jer imamo tri tima u Evro kupu. U ovom momentu to je naša realnost ali setite se ranijih godina gde smo bili potpuno inferiorni. Treba da idemo korak po korak“, istakao je Jelenić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar