Ivana Vuleta
Ivana Vuleta; Foto: Screenshot Instagram ivanaspanovic

Dama koja je stvorena za velike stvari i pisanje istorije.

Ivana Vuleta, devojačko Španović, odlučila je da na Balkanijadi u rumunskoj Krajovi odmeri snage sa rivalkama i u troskoku.

PROČITAJTE JOŠ

Ne samo da se okušala u ovoj disciplini već je u prvom skoku stigla do rezultata od 14 metara i 24 centimetara, što je bilo i dovoljno za zlatnu medalju.

Dan nakon istorijskog zlata objavila je i snimak skoka koji joj je doneo zlato, ali je i podelila šta joj je trener Goran Obradović rekao pre takmičenja i tri pokušaja.

„Prvi put trčiš zalet od 14 koraka, prvi put skočiš preko 14 metara, postaneš prvakinja Balkana u troskoku i promašiš normu za Evropsko prvenstvo za jedan centimetar“, napisala je Vuleta.

Ubrzo je reagovala i Sandra Perković, čuvena bacačica diska iz Hrvatske koja je osvojila, između ostalog i dva zlata na Olimpijskim igrama (2012. i 2016. godine).

„Ma ti si luda“, napisala je Perković očigledno oduševljena onim što je Ivana uradila.

Turkinja Danismaz Tugbe je imala 14,07 metara što je bilo dovoljno za drugo mesto, trećeplasirana Rumunka Elena Andrea Talos je imala 13,82 metra, a ostale takmičarke manje.

Vuleta, najveća zvezda Balkanijade 2022, takmiči se u dve discipline, pored skoka udalj u kome se nalazi na svetskom tronu, odlučila je da se za nova sportska dostignuća bori i u troskoku.

Ivana je u, za sebe novoj, disciplini pokazala da je „satkana od zlata“ jer je i na prvenstvu Vojvodine proteklog vikenda u troskoku imala 13,80 metara.

Sada je popravila taj rezultat i dala je dobar nagoveštaj za veća takmičenja koja dolaze.

BONUS VIDEO Zlatni skok Ivane Španović

Pratite nas i na društvenim mrežama: FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare