Foto: EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Ivana Španović našla se na meti kritičara na društvenim mrežama i sa stilom im je odbrusila zbog povezivanja sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Najbolju srpsku atletičarku, nažalost, zbog povrede nećemo gledati na Evropskom prvenstvu u Torunu.

Posle tužnih vesti, pojedinac je dozvolio sebi da na društvenim mrežama pokuša da umanji sve što je Ivana Španović postigla u karijeri.

PROČITAJTE JOŠ

A vlasnica je brojnih rekorda i jedna od najboljih atletičarka u istoriji Srbije.

Na sve to, neko je rešio da je nazove „muzom Aleksandra Vučića“.

„Poštovani, da se ja svojim pozivom bavim ofrlje i u prolazu isto koliko vi, i vama slični dok ‘čitate’ vesti, ne bih stigla da se istaknem po kvalitetu već bih mrzovoljno, nezadovoljna sopstvenom sudbinom ali puna elana i punih usta pljuvala po drugima koji su ipak gledali svoja posla i nešto zaista uradili. Ja sam muza sopstvenih uspeha, politika me nikada nije zanimala niti u istoj učestvujem, prezentujem svoju zemlju i jedinog pojedinca koji rad pretače u delo – samu sebe. Budite ljubazni i ne pričajte punih usta kad su puna…“, poručila je Ivana putem društvenih mreža.

Foto: Printskrin instagram/ivana spanovic

Imala je još jedan odgovor, kojim je želela da stavi tačku na pomenutu temu, jer njene medalje dovoljno govore same za sebe.

„Možda moja profesija jeste javna, s tim u vezi nailazi na likovanja, podršku, nevoljno razumevanje i kritiku, ali se oslobađanjem bremena koje mi je nametnuto od strane nesimpatizera politike i ljudi u istoj, čuveno ‘poklanjanje medalje Vučiću’ prisvoje kao događaj a da pritom niko ne pročita vest do kraja i vidi da su u pitanju bile učesničke medalje prvenstva Evrope u krosu čiji smo bili domaćini. Ne treba niko da mi drži stranu, meni samo igra ulogu da neko raspolaže informacijama potkrepljene činjenicama – što i sama činim.
Svako dobro svima“, završila je Ivana Španović.

Foto: Printskrin instagram/ivana spanovic

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare