Foto: youtube.com

Najbolja srpska atletičarka pobedila je na mitingu Dijamantske Lige u Firenci, ali joj se ne dopadaju nova pravila.

PROČITAJTE JOŠ

Ivana je skakala prve tri serije, nakon toga propuštala skokove, da bi se na zaletište vratila u šestoj seriji. Najbolji rezultat 6.74m Ivana je ostvarila u trećoj seriji.

Nova sezona donela je i nova pravila u Dijamantskoj Ligi, a to je da posle pete serije, takmičenje nastavljaju atletičarke koje imaju najbolja tri rezutata, a pobednik je onaj sa najbolji rezultatom u samoj šestoj seriji.

Španovićeva je trijumfovala zahvaljujući najboljem skoku u šestoj seriji. Drugo mesto zauzela je Nemica Malaika Mihambo, a Marina Bek Mironcuk treću poziciju.

„Iskreno nisam podržavalac uvođenja novih pravila na ovaj način, možda je to za publiku interesantno, ali što se mene tiče i večerašnjeg nastupa realno imala sam rezultat za treće mesto, tako se i osećam. Verujem da dobre promene zahtevaju i određeno vreme navikavanja. Propuštala sam dve serije zbog bola u stopalu, ali na kraju smo ipak odlučili da probam da skačem šestu seriji koja mi je na kraju donela i drugu pobedu na takmičenjima ove sezone. Nastavićemo sa treninzima, fokus će biti na sprintu, a manje na skokovima kako bi se stopalo oporavilo što pre“ izjavila je Španovićeva.

Najbolja srpska atletičarka ostvarila je i novi rekord po pobedama na mitinzima Dijamantske Lige, današnji trijumf je Ivanina trinaesta pobeda od formiranja Dijamantske Lige.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar