Iva Zelenović
Foto: ČAAK

Tradicionalni 25. Međunarodni atletski miting održan je 1. maja u Baru, a talentovana Ivana Ilić ispunila je normu za Svetsko juniorsko prvenstvo.

Obzirom da se vreme održavanja mitinga poklopilo sa završetkom priprema reprezentacije Srbije održanih u Baru i Ulcinju, nastupio je veći broj njih.

PROČITAJTE JOŠ

Među najbolje postignute rezultate na mitingu svakako spada pobednički Ivane Ilić postignut u trci na 100 metara (11,81 sekundi), što je ujedno i njen novi lični rekord.

Ujedno je potvrdila i normu za Evropsko prvenstvo za juniore u Talinu (Estonija), a ispunjena je i norma za juniorsko Svetsko prvenstvo u Najrobiju (Kenija). Ovo je ujedno i prva značajna seniorska pobeda juniorke ČAAK u jakoj trci u kojoj je nastupilo 13 sprinterki.

Jak, nepovoljan vetar u prsa, za svega 0,05 sekundi ostavio je Ivanu bez novog juniorskog državnog rekorda, ali je najavljeno skoro obaranje starog koji je postavlla naša poznata sprinterka Marina Filipović daleke 1987 godine.

Novi lični rekord postigla je Iva Zelenović u jedinoj pionirskoj trci na 300 metara (43,79 sekundi) i ovim rezultatom zauzela treće mesto od 20 takmičarki koje su nastupile.

Na mitingu nije nastupio Ognjen Nikolić u trci na 1.500 metara pored toga što je bio prijavljen, jer se povredio na pripremama u Ulcinju.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar