Foto: EPA-EFE/GUILLAUME HORCAJUELO

Italijanska košarka, odbojka i vaterpolo, mogli bi da se vrate počecima, odnosno da se utakmice igraju napolju, kako bi se izbegli skupovi u salama dok je prisutna opasnost od koronavirusa.

Prvi koji su o tome razmišljali bili su odbojkaški čelnici, koji su pre dve godine modelirali prvi meč Svetskog kupa 2018, pred 10.000 gledalaca u teniskom centru Foro Italiko, odnosno četiri godine pošto je na Nacionalnom stadionu u Varšavi, počeo prethodni planetarni samit.

U tom smeru razmišljaju i lideri italijanske odbojke koji bi da se nacionalni Superkup odigra u septembru u Areni di Verona, odnosno njihove kolege iz košarke.

„Pokušavamo da se izborimo sa ponovnim pokretanjem. Mislim da bi ovo leto, u slučaju ograničenja i ako vlasti to dozvole, moglo da posluži da se košarka vrati u korenima, odnosno da se igra na otvorenom. Naš sport „3 na 3“ se već igra napolju, ali moglo bi i „5 na 5″. Klima u Italiji nam pomaže…“, rekao je predsednik Košarkaške federacije Irtalije Đani Petrući.

Inačer, prva košarkaška utakmica ikad odigrana u Italiji održana je u Areni Sivika u Milanu, 8. juna 1919, između  ekipa Avijatori Malpensa i Automobilisti Monca, pre početka poslednje etape biciklističke trke Điro d’Italija.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar